Goulashsoep in een broodje

Goulashsoep in een broodje
Hoofdgerecht -?15 min + 3 uur stoven -⏱4 personen

Goulashsoep in een broodje. Het ziet er niet alleen lekker uit, maar het is ook nog eens ontzettend lekker. Goulashsoep, is een soep afkomstig uit Hongarije en is goed gevuld met aardappel, paprika en rundvlees. Door de soep in een broodje te gieten, wordt het broodje lekker een beetje zacht, wat erg goed smaakt in combinatie met de soep. De soep breng je op smaak met verschillende soorten kruiden, wat de goulashsoep in een broodje extra lekker maakt! Voor het maken van deze soep moet je even geduld hebben, want je laat de soep in totaal 3 uur stoven. Hierdoor trekken alle smaken goed in het gerecht.

Ingrediënten
  • 4 Italiaanse bollen
  • 300 gram soep rundvlees
  • 400 gram gepelde tomaten (1 blik)
  • 400 gram vastkokende aardappelen
  • 1 paprika
  • 3 uien
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl karwijzaad
  • 1 liter kokend water
  • 3 runderbouillonblokjes
  • 2 laurierblaadjes
  • Zout&Peper
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  • Pel de uien en de knoflook. Snijd de knoflook heel fijn en de uien in ringen. Breng het soepvlees op smaak met zout en peper.
  • Verwarm een scheut olijfolie in een pan en fruit hierin de ui aan samen met de knoflook. Voeg na 1 minuut het soepvlees toe en bak rondom bruin in circa 3 minuten. Doe dan het paprikapoeder, het karwijzaad en de tomatenpuree erbij en schep goed om.
  • Voeg dan de gepelde tomaten toe en plet ze een beetje. Verkruimel de runderbouillonblokjes boven de pan en voeg het kokende water toe. Voeg de laurierblaadjes toe en zet de pan op het kleinste pitje en laag vuur. Zet de deksel op de pan en laat de soep 2,5 uur zachtjes koken.
  • Als de soep bijna 2,5 uur heeft gekookt, schil je de aardappel en snijd je ze in blokjes van circa 2 bij 2 cm. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd ook in grove stukken.
  • Voeg de aardappelen en de paprika toe aan de soep en laat de soep nu nog eens een half uur koken zonder deksel op de pan.
  • Als de soep klaar is, snijd je de bovenkant van de Italiaanse bollen af en hol je ze uit. Vul de broodjes met de goulashsoep.
  • Geniet van je goulashsoep in een broodje!

Kijk hier voor meer soep recepten!