Groene curry met kikkererwten

Groene curry met kikkererwten
Hoofdgerecht – ? 25 min – ? 2-3 personen

Ik ben dol op curry’s. Ze zijn heerlijk met kip erin, maar ook vegetarische varianten vind ik erg lekker. Deze keer ging ik een beetje experimenteren met verschillende ingrediënten die ik nog in huis had liggen. Zo maakte ik deze groene curry met kikkererwten, spinazie, bloemkool en vegetarische balletjes. De kokosmelk zorgt voor een heerlijk romig geheel. Voor deze curry maakte ik gebruik van de Thai Green Curry Kruiden van Jonnie Boer. Hiermee maak je op een hele eenvoudige manier een groene curry en deze kruiden geven het gerecht een fantastische en lichtpittige smaak.

Ingrediënten
  • 150-225 gram rijst (afhankelijk van het aantal personen)
  • 200 gram vegetarische balletjes
  • 200 gram kikkerweten (afgespoeld)
  • 250 ml kokosmelk
  • 200 gram spinazie
  • 200 gram bloemkoolroosjes
  • 1 rode ui
  • 2 el Thai Green Curry kruiden
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  • Kook de rijst gaar volgens de aanwijzing op de verpakking en snipper de rode ui.
  • Verwarm een scheutje olijfolie in een wok op middelhoog vuur en fruit hierin de ui aan in circa 2 minuten. Doe dan de Thai Green Curry kruiden erbij en bak 1 minuut mee. Draai het vuur naar middelmatig en doe de bloemkool, de kikkererwten, de vegetarische balletjes en de kokosmelk erbij. Doe de deksel op de pan en laat het geheel 10 minuutjes zachtjes sudderen.
  • Haal dan de deksel van de pan en scheur de spinazie boven de pan, meng goed door de groene curry met kikkererwten. De curry is goed zodra de spinazie is geslonken.
  • Verdeel de rijst over de borden en schep de groene curry met kikkererwten erbovenop.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer Oosterse recepten!