Groene risotto met chorizo
Hoofdgerecht – ? 30 min – ? 2 personen
Risotto, ik ben er dol op! Deze keer een groene risotto met chorizo. In deze romige risotto gaat maar liefst 400 gram spinazie en daarnaast nog doperwten. De chorizo bak je in een paar minuten krokant in een andere pan en verdeel je over de risotto. Dit zorgt voor een heerlijke zoutige smaak, wat fantastisch smaakt bij de risotto. Bovendien ziet deze groene risotto met chorizo er ook nog eens heel lekker uit, nietwaar?
Ingrediënten
- 150 gram risotto rijst
- 100 gram chorizo
- 600 ml kokend water
- 1 groentebouillonblokje
- 400 gram bladspinazie
- 75 gram doperwten
- 1 sjalotje
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas + een beetje extra
- 10 gram roomboter
- Zout&Peper
Bereidingswijze
- Snipper de sjalot en snijd de spinazie grof. Haal het velletje van de chorizo, snijd in plakken en de plakken vervolgens in stukjes.
- Meng het groentebouillonblokje met het kokende water, zodat er een bouillon ontstaat.
- Smelt de roomboter in een pan op middelhoog vuur en voeg dan het sjalotje toe. Bak 1 minuut aan. Voeg dan de risotto rijst toe en bak wederom een minuut. Draai dan het vuur lager en voeg beetje voor beetje de bouillon toe. Voeg de volgende schep bouillon pas toe, als de vorige schep bouillon volledig door de risotto rijst is opgenomen.
- Als bijna alle bouillon erbij zit, mag je alvast de doperwten toevoegen.
- Als intussen alle bouillon aan de rijst is toegevoegd en de rijst gaar is, mag je beetje voor beetje de spinazie toevoegen. Slink de spinazie volledig en schep door de rijst.
- Bak in een andere pan op hoog vuur in circa 3 minuten de chorizo krokant. Je hoeft geen boter in het pannetje te doen.
- Als alle spinazie is geslonken voeg je de Parmezaanse kaas toe aan de risotto, meng dit erdoorheen.
- Verdeel de risotto over twee borden en schep hierop de chorizo. Garneer eventueel met nog wat extra Parmezaanse kaas.
- Geniet van je groene risotto met chorizo!
Kijk hier voor meer hoofdgerechten!