Kapsalon brood met gehaktballetjes

Kapsalon brood met gehaktballetjes
Hoofdgerecht -⏱️30 min + 30 min wachten -🍴2 personen

Kapsalon brood met gehaktballetjes. Een leuk gerecht wat zowel als lunch, maar ook als hoofdgerecht kan worden gegeten. Voor deze gehaktballetjes mocht ik een fijn product van Greenforce uitproberen. Greenforce is een bedrijf dat vegan, gezonde en duurzame vleesalternatieven aanbiedt. De structuur is ongeveer hetzelfde en de smaak is echt erg goed! Zo kun je op een lekkere manier, toch wat minder vlees eten. Verder heb ik dit een kapsalon brood met gehaktballetjes genoemd, omdat het eigenlijk een soort kapsalon op brood is, alleen dan niet met shoarma of durum en frietjes, maar met gehaktballetjes en Turks brood.

De gehaktballetjes van Greenforce zijn heel eenvoudig om te maken. Het enige dat je hoeft te doen is, de inhoud van het zakje te mixen met de aangegeven hoeveelheid water en olie. Dit meng je tot één geheel en zet je vervolgens een half uurtje in de koelkast. Dan haal je het uit de koelkast en rol je er gehaktballetjes van. Even bakken in de pan en ze zijn al klaar. Ideaal!

Benodigdheden
  • Garde
Ingrediënten
Voor de gehaktballetjes
Voor het kapsalon brood
  • 1 Turks brood om thuis nog af te bakken
  • 8 plakjes cheddar
  • 1 zakje gesneden ijsbergsla (100 gram)
  • 1/2 komkommer
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • Shoarmasaus
Bereidingswijze
Voor de gehaktballetjes
  • Mix de inhoud van het zakje met het water en de olie tot één glad geheel. Zet een half uurtje in de koelkast.
  • Haal na een half uurtje uit de koelkast en rol er 12 kleine gehaktballetjes van. Zet nog even terug in de koelkast
Voor het kapsalon brood
  • Zodra de de gehaktballetjes staan te koelen kun je alvast de oven voorverwarmen volgens de aanwijzing van de verpakking.
  • Pel de ui en snijd in ringen. Snijd zowel de komkommer als de tomaat in plakjes.
  • Doe het Turks brood in de oven gedurende 5 minuten.
  • In de tussentijd verwarm je een koekenpan op middelmatig vuur en bak je de gehaktballetjes in 3 tot 4 minuten aan iedere kant goudbruin. Zet nog een koekenpan op het vuur en verwarm een beetje boter. Bak de rode ui op laag vuur in circa 5 minuten zacht
  • Haal het Turks brood na 5 minuten uit de oven en snijd in vieren. Snijd ieder stuk doormidden en beleg de onderkant van het stuk met twee plakjes cheddar. Leg de vier stukken met kaas in de oven en bak nog 3 minuten, zodat de cheddar is gesmolten.
  • Haal dan uit de oven en verdeel over de kaas de sla, komkommer, tomaat en rode ui. Snijd tot slot de gehaktballetjes doormidden en leg op ieder stuk 6 halve gehaktballetjes.
  • Garneer met de knoflooksaus en leg één van de vier stukken brood erop die nog zonder vulling zijn.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer hoofdgerechten!