Groentelasagne met bechamelsaus

Groentelasagne met bechamelsaus
Hoofdgerecht -⏱️20 min + 20 min oventijd – 1 persoon

Groentelasagne met bechamelsaus, een gerecht voor één persoon. In deze lasagne gaat heel veel groenten. Naast de tomatensaus die vol met groenten zit, gaat er ook nog één hele courgette in deze groentelasagne met bechamelsaus. Extra lekker door de zelfgemaakte romige bechamelsaus en de geraspte kaas!

Benodigdheden
  • Kleine ovenschaal
  • Bakpapier
Ingrediënten
  • 1/2 recept groenten pastasaus
  • 1 courgette
  • 15 gram bloem
  • 15 gram roomboter
  • 150 ml melk
  • 50 gram geraspte kaas
  • 1 el olijfolie
  • Zout&Peper
  • Bakboter (om in te vetten)
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 220°C, bekleed de bakplaat met bakpapier en vet de ovenschaal lichtjes in.
  • Snijd de uiteindes van de courgette af en snijd de courgette vervolgens in plakjes van 0,5 cm dik. Meng de courgette met de olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Leg de courgette op de bakplaat en bak in 10 minuten goudbruin in de oven.
  • Warm de groenten pastasaus op, mocht deze niet warm zijn.
  • Verdeel de helft van de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal en leg hierop dakpansgewijs de helft van de courgette. Verdeel hierover de rest van de tomatensaus gevolgd door de rest van de courgetteplakjes. Zet even opzij.
  • Nu is het tijd om de bechamelsaus te maken. Smelt de roomboter in een steelpannetje. Voeg de bloem toe en bak gedurende 3 minuten mee. Blijft constant roeren. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe en blijf doorroeren. Doe de helft van de kaas erbij en smelt dit in de saus. Verdeel de bechamelsaus over de ovenschotel.
  • Snijd de tomaat in plakjes (verwijder de harde kern) en leg deze op de bechamelsaus. Garneer met de rest van de geraspte kaas. Plaats de groentelasagne met bechamelsaus in het midden van de oven en bak de lasagne goudbruin in circa 20 minuten.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer hoofdgerechten!