Indiase curry madras

Indiase curry madras
Hoofdgerecht – ? 25 min – ? 2 personen

Doordeweeks kan het weleens fijn zijn om een gerecht te maken wat lekker snel klaar is. Voor mij zijn dat maaltijden die je binnen een half uur op tafel hebt staan! Deze Indiase curry madras zit boordevol groenten en wordt op smaak gebracht met curry madras kruiden. De curry is licht pittig en kun je het beste serveren met rijst en eventueel naanbrood.

Ingrediënten
  • 150 gram witte rijst
  • 1 grote kipfilet
  • 100 ml kokosmelk
  • 200 gram bloemkoolroosjes
  • 1 rode paprika
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 2 el curry madras kruiden (Jonnie Boer)
  • 1 el limoensap
  • 1/2 tl chilipoeder
  • Olijfolie
  • Zout&Peper
Bereidingswijze
  • Kook de rijst en de bloemkoolroosjes gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snipper intussen de ui en snijd de kipfilet, de paprika en de tomaten in stukjes.
  • Verwarm in een wok een scheutje olijfolie en bak de kipfiletblokjes in 5 tot 7 minuten goudbruin en gaar op middelhoog vuur. Voeg dan de ui toe en bak deze 2 minuten mee. Voeg dan de paprika, de tomaten en de bloemkoolroosjes toe en bak het geheel nogmaals 3 minuten.
  • Voeg de kruiden toe en schep het geheel goed om. Bak de kruiden één minuut mee.
  • Schenk de kokosmelk en het limoensap erbij en zet het vuur laag. Laat het geheel 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Serveer de Indiase curry madras samen met de rijst.

Kijk hier voor meer snelle recepten.