Italiaanse aardappel ovenschotel

Italiaanse aardappel ovenschotel
Hoofdgerecht -⏱️25 min + 15 min oven -🍴2-3 personen

Ik was van plan om met deze ingrediënten een traybake te maken, maar toen kwam ik tot het idee van een Italiaanse aardappel ovenschotel. In deze ovenschotel gaat lekker veel groenten: courgette, cherrytomaten en paprika. Daarnaast gaat er gehakt in, gebakken aardappeltjes en mozzarella. Je brengt het geheel op smaak met Italiaanse kruiden.

Ingrediënten
  • Ovenschaal
Ingrediënten
  • 450 gram aardappelpartjes
  • 200 gram rundergehakt
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 250 gram cherrytomaten
  • 1 ui
  • 1 bol mozzarella
  • 2 tl tomatenpuree
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • Zout&Peper
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200°C vet je ovenschaal in.
  • Bak de aardappeltjes goudbruin in een koekenpan of gebruik de airfryer hiervoor.
  • Snijd in de tussentijd de paprika en de courgette in stukjes en de tomaten doormidden. Snipper de ui.
  • Verwarm een pan op het vuur en rul hierin het gehakt. Voeg de ui toe en bak twee minuten mee. Doe dan de courgette en de paprika erbij en bak 4 minuten mee. Voeg de cherrytomaten toe samen met de Italiaanse kruiden en tomatenpuree en bak 2 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de aardappeltjes toe aan het gehakt als ze klaar goudbruin zijn.
  • Verdeel het aardappel-gehaktmengsel over de ovenschaal en verdeel hierover stukjes mozzarella.
  • Plaats de Italiaanse aardappel ovenschotel in het midden van de oven gedurende 15 minuten.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer hoofdgerechten!