Kip Hawai met bloemkoolrijst

Kip Hawai met bloemkoolrijst
Hoofdgerecht – ? 30 min – ? 2 personen

Kip Hawai met bloemkoolrijst. Een heerlijk recept boordevol met groenten. Dit gerecht is heerlijk zoet door het gebruik van de paprika’s, ananas en tomatenpuree. Ik koos ervoor om dit recept te serveren met bloemkoolrijst, om op die manier extra veel groenten binnen te krijgen. Je kunt dit ook prima vervangen door rijst als je dit lekkerder vindt. Ook een combinatie van bloemkoolrijst en gewone rijst kun je gebruiken. Binnen een half uurtje staat dit gerecht op tafel!

Ingrediënten
  • 400 gram bloemkoolrijst
  • 200 gram kipfilet
  • 2 paprika’s
  • 5 ananasschijven
  • 1 ui
  • 1 knoflookteentje
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 el sojasaus
  • 1 el gembersiroop
  • 2 el ketjap
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 tl sambal
  • Olijfolie
  • Zout&Peper
Bereidingswijze
  • Snijd de kipfilet en de paprika’s in blokjes. Snijd ook de ananasschijven in kleinere stukjes.
  • Snipper de ui en pel de knoflook. Snijd de lente uitjes in ringetjes.
  • Verwarm een scheutje olijfolie in een wok op middelhoog vuur en voeg hieraan de kipfilet toe. Breng op smaak met wat zout en peper. Bak de kipfilet goudbruin en gaar. Voeg dan de ui toe en pers de knoflook uit boven de pan. Bak 1 minuut mee. Doe dan de paprikablokjes erbij en bak 2 minuten mee. Doe dan de tomatenpuree erbij en bak 1 minuut mee.
  • Meng in de tussentijd in een schaaltje de ketjap met de sojasaus, de witte wijnazijn, de gembersiroop en de sambal.
  • Voeg het sausje toe aan de kipfilet en laat het geheel nu 5 minuutjes pruttelen. Voeg tegelijkertijd ook de stukjes ananas toe.
  • Bereid in de tussentijd de bloemkoolrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Serveer de kip Hawai met de bloemkoolrijst.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer hoofdgerechten!