Kip in champignonroomsaus

Kip in champignonroomsaus
Hoofdgerecht – ? 35 min -? 2 personen

Kip in champignonroomsaus, een gerecht waar je veel mensen blij mee maakt. Je kunt heel eenvoudig een zakje gebruiken om een roomsaus te maken, maar het is nog lekkerder als je het gewoon zelf maakt. Ik heb gekozen om dit recept met slagroom te maken, om echt een romige smaak en structuur te krijgen. Wil je het iets gezonder maken, dan kun je een kookroom gebruiken. Ik heb deze kip in champignonroomsaus geserveerd met een pastinaak-aardappelpuree. Enerzijds om extra groenten binnen te krijgen. Anderzijds geeft de pastinaak ook nog een lekkere zoete smaak aan dit gerecht.

Benodigdheden
  • Aardappelstamper
Ingrediënten
  • 400 gram pastinaak
  • 200 gram iets kruimige aardappelen
  • Scheutje melk
  • 1 tl nootmuskaat
  • 2 kipfilet
  • 250 gram champignons
  • 1 tl mosterd
  • 100 ml slagroom
  • 1 ui
  • 1 knoflookteentje
  • 2 takjes tijm
  • Roomboter
  • Zout&Peper
Bereidingswijze
  • Schil de pastinaak en de aardappelen. Snijd zowel de pastinaak als de aardappelen in grove stukken, die even groot zijn. Snipper de ui en pel het knoflookteentje. Maak de champignons schoon en snijd in plakjes.
  • Kook de pastinaak en de aardappelen in 20 minuten gaar.
  • Bak in de tussentijd de kipfilet. Voeg hiervoor een klontje roomboter toe aan een pan en bak op hoog vuur de kipfilet in circa 2 minuten aan beide kant goudbruin. Zet dan het vuur wat lager en bak nogmaals 2 minuten per kant. Voeg dan een klein kopje water toe en zet de deksel op de pan. Gaar de kip nu verder in circa 5 minuten.
  • Verwarm een scheutje roomboter in een andere pan en fruit hierin de ui aan in circa 2 minuten, pers ook direct het knoflookteentje uit boven de pan. Voeg dan de champignons toe en bak in circa 5 minuten zacht en bruin. Doe dan de mosterd erbij en bak even 1 minuut mee. Voeg tot slot de slagroom toe samen met de takjes tijm en breng op smaak met zout en peper. Laat de roomsaus op zacht vuur koken en indikken.
  • Haal in de tussentijd de kipfilet uit de pan en snijd in plakjes. Voeg de kip toe aan de roomsaus.
  • Giet de aardappelen en de pastinaak af en voeg een klontje roomboter en een scheutje melk toe. Doe ook de nootmuskaat erbij en breng op smaak met wat zout en peper. Stamp het geheel fijn met behulp van een aardappelstamper.
  • Verdeel de pastinaak-aardappel puree over twee borden en schep hierop de kip in champignonroomsaus (haal de takjes tijm erui). Garneer met nog een beetje peper.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer kip gerechten!