Risotto met asperges

Risotto met asperges
Hoofdgerecht – ? 40 min – ? 2 personen

Asperges en risotto kun je op veel verschillende manieren bereiden. Het is ook erg lekker om een risotto met asperges te maken! Deze risotto met asperges is heerlijk romig van structuur door de toevoeging van de Parmezaanse kaas. Verder is de risotto gevuld met reepjes ham en garneer je de risotto met grofgehakte hazelnoten, heerlijk. Deze risotto met asperges is heel eenvoudig om te bereiden. Je kunt de asperges namelijk meekoken met de risotto, zodat je maar één pan tegelijkertijd in de gaten hoeft te houden. Wil je liever een vegetarisch aspergegerecht bereiden? Dan kun je dezelfde risotto maken, alleen laat je de hamreepjes weg!

Ingrediënten
  • 150 gram risotto rijst
  • 300 gram geschilde witte asperges
  • 600 ml kokend water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 90 ml witte wijn (bijv. Barefoot pinot grigio)
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 3 plakken achterham
  • Klein handje hazelnoten
  • 2 tl citroensap
  • 20 gram (plantaardige) roomboter
  • Zout&Peper
Bereidingswijze
  • Snipper de ui en snijd de kontjes van de witte asperges. Snijd de asperges vervolgens in stukken van circa 3 cm. Bereid ook alvast de groentebouillon door het kokende water te mengen met het groentebouillonblokje.
  • Verwarm de roomboter in een pan op middelmatig vuur en fruit hierin de ui aan in circa 3 minuten. Voeg dan de risotto toe en bak deze 1 minuut mee. Blus het geheel af met de witte wijn. Als de witte wijn is opgenomen door de risotto, kun je de asperges toevoegen, behalve de stukjes met het kopje eraan.
  • Schenk één soeplepel bouillon erbij en laat deze volledig opnemen door de risotto. Als de bouillon is opgenomen mogen nu ook de aspergekopjes erbij. Voeg weer een soeplepel bouillon toe. Voeg iedere keer pas weer de volgende soeplepel bouillon toe als de vorige volledig is opgenomen totdat alle bouillon op is. Kook je risotto gaar in circa 25 minuten.
  • Snijd in de tussentijd de hamplakken in reepjes. Meng aan het eind van de kooktijd de Parmezaanse kaas door de risotto samen met het citroensap en de reepjes ham. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de risotto met asperges over de borden. Hak je hazelnoten grof en garneer hiermee de risotto.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer hoofdgerechten!