Kipfilet toscana met pasta

Kipfilet toscana met pasta
Hoofdgerecht -?25 min -⏱2 personen

Ben je op zoek naar een simpel pastagerecht? Zoek dan niet verder. Deze kipfilet toscana met pasta staat in 25 minuten op tafel en maak je met slechts een aantal ingrediënten. Deze kipfilet toscana met pasta is eigenlijk niets anders dan pasta geserveerd met een tomatensaus met daarin kipfilet en sperziebonen verwerkt. Ook lekker om te serveren met een beetje geraspte kaas erop!

Ingrediënten
  • 150 gram pasta
  • 200 gram kipfilet
  • 500 gram sperzieboontjes
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1 knoflookteentje
  • 1 ui
  • Olijfolie
  • Zout&Peper
Bereidingswijze
  • Snijd de uiteindes van de sperziebonen en snijd lange sperziebonen doormidden. Kook de sperziebonen gaar in circa 12 tot 15 minuten gaar.
  • Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn.
  • Verwarm een scheut olijfolie in de pan en bak hierin de ui en de knoflook aan in circa 2 minuten. Doe dan de kipfilet erbij en bak goudbruin en gaar in circa 5 tot 7 minuten.
  • Doe dan de Italiaanse kruiden en het paprikapoeder erbij en bak 1 minuut mee.
  • Voeg dan de tomatenblokjes toe en breng het geheel op smaak met zout en peper. Draai het vuur laag en laat circa 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Giet de pasta en de sperziebonen af en voeg toe aan de tomatensaus. Meng alles goed door elkaar en verdeel de kipfilet toscana met pasta over de borden. Garneer eventueel met een beetje kaas.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer hoofdgerechten!