Koolhydraatarme bloemkoolschotel

Koolhydraatarme bloemkoolschotel
Hoofdgerecht – 🍴 20 min + 35-40 min oven – ⏱️ 2-3 personen

Het gebeurt niet vaak, maar soms eet ik geen koolhydraten. Deze keer ben ik gegaan voor een koolhydraatarme bloemkoolschotel met paprika, een beetje rundergehakt en een overheerlijke romige saus van ei, zuivelspread en kaas. Natuurlijk maak je de ovenschotel af met nog wat extra kaas. Zo lekker!

Benodigdheden
  • Ovenschaal
Ingrediënten
  • 1 bloemkool
  • 1 paprika
  • 100 gram (oude) kaas
  • 5 eieren
  • 75 gram crème fraîche
  • 50 gram zuivelspread
  • 1 tl bieslook
  • 1 rode ui
  • 2 tl kerrie
  • Zout&Peper
Bereidingswijze
  • Verwarm dan de oven voor op 180°C en vet je ovenschaal in met boter.
  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook deze in 8 minuten gaar.
  • Snijd in de tussentijd de paprika in blokjes en de rode ui in kleine stukjes. Bak in de tussentijd het gehakt rul in een pan in circa 5 minuten.
  • Voeg na 5 minuten de paprika en de rode ui toe en bak 3 minuten mee. Doe ook het kerriepoeder erbij en bak kort mee. Giet de bloemkool af en voeg toe aan het gehakt.
  • Maak in de tussentijd de saus door 5 eieren te klutsen met behulp van een garde. Voeg de crème fraîche, de zuivelspread en de bieslook toe en meng dit erdoorheen. Voeg 60 gram van de geraspte kaas toe en meng dit er ook doorheen.
  • Verdeel de bloemkool en het gehakt over de ovenschaal en giet hierop de saus. Garneer met de rest van de geraspte kaas.
  • Bak de koolhydraatarme bloemkoolschotel in circa 35 tot 40 minuten goudbruin en gaar.
  • Verdeel over de borden en geniet ervan!

Kijk hier voor meer hoofdgerechten!