Pasta met romige pompoensaus

Pasta met romige pompoensaus
Hoofdgerecht – 🍴 30 min – ⏱️ 2 personen

Deze pasta met romige pompoensaus bevat lekker veel groenten. Naast de pompoensaus waar 400 gram pompoen in gaat, gaan er ook nog cherrytomaatjes en spinazie door de saus. Dit pastagerecht is vegetarisch, maar als je het lekker vindt kun je ook nog kip of gehakt toevoegen. Zelf vond ik dit voor dit gerecht niet nodig. Deze pasta met romige pompoensaus is extra lekker door nog een beetje (Parmezaanse) kaas toe te voegen.

Benodigdheden
  • Staafmixer
  • Ovenschaal
Ingrediënten
  • 400 gram pompoenblokjes
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 200 gram spinazie
  • 1 ui
  • 150 gram (volkoren) pasta
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1 el crème fraîche
  • Olijfolie
  • Zout&Peper
Bereidingswijze
  • Verwarm dan de oven voor op 180°C en vul je ovenschaal met cherrytomaatjes. Verdeel een beetje olijfolie over de tomaatjes en zet de tomaatjes 20 minuten in het midden van de oven.
  • Kook in de tussentijd de pompoenblokjes in 15 minuten zacht.
  • Kook ook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Verwarm een scheut olijfolie in een pan en fruit de ui aan in 2 minuten. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en laat slinken.
  • Giet de pompoen af, maar houd 3 eetlepels kookvocht achter. Pureer de pompoen glad samen met het kookvocht. Voeg de crème fraîche toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Haal de tomaatjes uit de oven en voeg toe aan de spinazie en doe dan de pompoensaus erbij.
  • Giet de pasta af en meng deze door de pompoensaus.
  • Schep de pasta met romige pompoensaus op twee borden en garneer eventueel met wat geraspte kaas.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer hoofdgerechten!