Koude rijstsalade

Koude rijstsalade

Dit recept voor koude rijstsalade heb ik leren maken door mijn moeder. Het is een heel eenvoudig recept, maar wel super lekker. Zeker als het buiten weer wat warmer wordt en je zin hebt in een koud hoofdgerecht, dan is deze zomerse rijstsalade met spekjes perfect. Bovendien kun je deze salade met appel eenvoudig een dag van tevoren maken. Dit zorgt ervoor dat de salade zelfs nog lekkerder wordt! Rijst met groenten is een combinatie die vaak voorkomt, maar vaak in warme gerechten. Met dit recept kun je daar eens lekker in variëren. Snel aan de slag!

Koude rijstsalade bereiden

Voor dit gerecht is het belangrijk dat je start met het koken van de rijst, deze moet je namelijk volledig laten afkoelen. In de tussentijd dat de rijst aan het afkoelen is, kun je starten met het bakken van de spekjes en het snijden van de groenten, de appel en de kaas. Maak ook een romige sausje op basis van kwark, mayonaise en kerriepoeder. Doe de rijst in een kom en meng hier de spekjes doorheen. Schenk hierop de saus en meng alles nogmaals goed door elkaar. Voeg dan alle groenten toe samen met de appel en de kaasstukjes en meng alles nog een keer door elkaar. Verdeel over de borden en geniet ervan!

Koude rijstsalade

Koude rijstsalade

Een heerlijk zomers recept van koude rijstsalade gevuld met groenten, appel, spekjes en stukjes kaas.
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 1 uur 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram witte rijst
  • 150 gram gerookte spekjes
  • 100 gram jong belegen kaas in kleine blokjes gesneden
  • 1 komkommer
  • 1 paprika
  • 2 appels
  • 50 ml kwark
  • 30 ml mayonaise light
  • 4 tl kerriepoeder

Bereidingswijze

  • Kook eerst de rijst volgens de beschrijving op de verpakking. Laat deze vervolgens volledig afkoelen.
  • Bak de spekjes lichtkrokant in een koekenpan in circa 5 tot 10 minuten.
  • Maak dan de saladesaus. Dit doe je door de kwark te mengen met de mayonaise en het kerriepoeder.
  • Doe de rijst in een grote kom en meng hier de spekjes doorheen. Giet hierover de zelfgemaakte saus en meng nogmaals goed door elkaar.
  • Verwijder de zaadlijsten van de paprika en schil de appel(s). Snijd de paprika, de appel(s) en de komkommer in stukjes.
  • Voeg de komkommer, de paprika, de appel en de kaas toe aan de rijst en meng goed door elkaar.
  • Bewaar de koude rijstsalade tot gebruik in de koelkast. Hoe kouder de salade hoe lekkerder!
  • Geniet ervan!