Pasta funghi

Pasta funghi

Pasta funghi, een heerlijke pastagerecht op basis van room en paddenstoelen. Deze pasta met paddenstoelen vult goed en breng je heerlijk op smaak. De combinatie van pasta met paddenstoelen en room is echt een klassieker en ik snap wel waarom. De room en de pasta gaan namelijk erg goed samen. Verder gaat door de saus ook nog geraspte Parmezaanse kaas en knoflook, om extra veel smaak aan het gerecht mee te geven. Laat de saus eventjes lekker pruttelen, zodat alle smaken goed in het gerecht trekken. Maak het af door er nog wat verse peterselie overheen te strooien.

Pasta funghi bereiden

Bereid eerst de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ben je meer fan van een andere pastasoort? Dat is geen probleem! Kies dan een andere pastasoort om dit gerecht mee te bereiden. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en snijd ook de paddenstoelen uit de paddenstoelenmix fijn. Ik koos voor een kant-en-klare mix aan paddenstoelen, maar je kunt ook meerdere soorten paddenstoelen kiezen en zelf mixen. Fruit de ui aan samen met de knoflook en voeg dan de paddenstoelen toe. Bak even mee en voeg dan de kookroom toe. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Meng de helft van de Parmezaanse kaas erdoorheen en laat in de saus smelten. Giet de pasta af en voeg toe aan de saus. Verdeel de pasta funghi over de borden en garneer met de overgebleven Parmezaanse kaas en de peterselie.

Pasta funghi

Pasta funghi

Een heerlijke pastagerecht op basis van room en paddenstoelen, waaraan ook nog knoflook en Parmezaanse kaas is toegevoegd.
Bereidingstijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 2 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gram tagliatelle
  • 125 ml (light) room
  • 200 gram paddenstoelenmix
  • 1 ui
  • 1 knoflookteentje
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 10 gram roomboter
  • verse peterselie
  • zout&peper

Bereidingswijze

  • Bereid de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de paddenstoelen uit de paddenstoelenmix in stukjes en snipper de ui. Pel ook het knoflookteentje en snijd of pers fijn. Snijd de peterselie ook fijn.
  • Verwarm de roomboter in een pan en voeg hieraan de ui en de knoflook toe. Bak 2 minuten aan. Voeg dan de paddenstoelen toe en bak 5 minuten mee. Giet dan de room erbij en laat de saus gedurende 10 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout en peper. Voeg ook de helft van de Parmezaanse kaas toe en meng erdoorheenn.
  • Giet de pasta af en voeg toe aan de saus. Meng alles goed door elkaar.
  • Verdeel de pasta over de borden en garneer met wat peterselie naar smaak en de rest van de Parmezaanse kaas.
  • Geniet ervan!