Linzensalade met geroosterde pompoen en feta

Linzensalade met geroosterde pompoen en feta
Hoofdgerecht – ? 40 min – ? 2 personen

Het is weer januari. Dat houdt voor de meeste mensen in dat ze weer wat gezonder willen eten. Daarom deel ik vandaag een recept voor een lekkere linzensalade met geroosterde pompoen en feta. Deze kleurrijke salade vult erg goed, maar valt niet zwaar op de maag. In de linzensalade met geroosterde pompoen en feta zit lekker veel groenten en is bovendien vegetarisch. Deze salade serveer je met een frisse dressing van onder andere yoghurt en citroen. Lekker als lunch, maar ook als diner!

Benodigdheden
  • Bakpapier
  • Kwastje
Ingrediënten
Voor de salade
  • 1 kleine flespompoen
  • 100 gram veldsla
  • 1 granaatappel (of 50 gram granaatappelpitjes)
  • 75 gram feta
  • 20 gram pompoenpitten
  • 2 kleine blikjes linzen (uitlekgewicht 250 gram in totaal)
  • 1 tl ras el hanout
  • 1 tl paprikapoeder
  • Olijfolie
  • Zout&Peper
Voor de dressing
  • 4 el Griekse yoghurt (2% vet)
  • Sap van een 1/2 citroen
  • 1 knoflookteentje
  • 1 tl honing
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed je bakplaat met bakpapier.
  • Was je flespompoen en snijd in de lengte doormidden. Verwijder het vruchtvlees en snijd je pompoen vervolgens in dunne plakjes van circa 0,5 cm dik. Verdeel de pompoen over je bakplaat en smeer ze in met een beetje olijfolie. Verdeel er de ras el hanout en het paprikapoeder over en breng op smaak met zout en peper.
  • Bak de pompoen in het midden van de oven goudbruin en gaar in circa 20 tot 25 minuten. Je pompoen is goed, als het zacht aanvoelt.
  • Maak in de tussentijd de dressing door alle ingrediënten met elkaar te maken.
  • Snijd je granaatappel doormidden en haal voorzichtig de granaatappelpitjes eruit. Gebruik er in je salade zoveel als je wilt. Ik had zelf een halve granaatappel gebruikt voor 2 personen.
  • Pof je pompoenpitjes in een pan op middelmatig vuur. Zodra ze beginnen te “knetteren” is het goed.
  • Doe de linzen in een zeef en spoel ze even goed om met koud water.
  • Verdeel de veldsla over 2 borden en verdeel hierover de linzen, de granaatappelpitjes en de pompoenpitten. Haal de pompoen uit de oven en verdeel ook deze over de borden. Verkruimel de feta boven de salade en garneer met de yoghurtdressing.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer salade recepten.