Malse honingkip met rijst

Malse honingkip met rijst
Hoofdgerecht -⏱25 min -? 2 personen

Héérlijk! Deze malse honingkip met rijst is echt fantastisch! De kip bak je eerst en dan voeg je een honingsausje toe die je over de kip giet. Hierin kook je de kip nog een aantal minuten zachtjes, zodat er een heerlijk honinglaagje om de kip ontstaat. Lekker om te serveren met rijst en groenten naar keuze, bijvoorbeeld broccoli.

Ingrediënten
  • 300 gram kipfiletblokjes
  • 150 gram rijst
  • 1 broccoli
  • 1 el bloem
  • 50 ml honing
  • 30 ml water
  • 2 el sojasaus
  • 1/2 el zonnebloemolie + extra om te bakken.
  • 1 tl sesamzaadjes
  • 1 bosuitje
  • Zout&Peper
Bereidingswijze
  • Kook de rijst gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Snijd de broccoli in roosjes en kook deze beetgaar in circa 4 tot 5 minuten
  • Meng de kipfiletblokjes met de bloem, zodat de kip wordt omringt met een laagje bloem.
  • Voeg een scheut zonnebloemolie toe aan een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de kipfilet goudbruin en gaar in circa 5 tot 7 minuten.
  • Maak in de tussentijd het honingsausje, door de honing te mengen met het water, de zonnebloemolie en de sojasaus.
  • Als de kipfilet goudbruin en gaar is, doe je het in een steelpannetje en zet het vuur laag. Voeg de honingsaus toe en bak 1 minuut mee. Maak dan een maizenapapje door de maizena te mengen met een 1/2 tot 1 eetlepel water. Voeg het maizenapapje toe aan de kip, zodat de honingsaus wat indikt. Laat het nu op laag vuur nog circa 3 minuten pruttelen.
  • Giet de rijst en de broccoli af en verdeel dit over twee borden. Schep de honingkip erbij en strooi de sesamzaadjes erover. Snijd het bosuitje in ringetjes en garneer hiermee je malse honingkip met rijst.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer kip recepten!