Rode kool ovenschotel

Rode kool ovenschotel
Hoofdgerecht -⏱25 min + 25-30 min oventijd -🍴 2-3 personen

In de herfst en winter worden veel stamppotten en ovenschotels gegeten. In dit rijtje past ook perfect deze rode kool ovenschotel. Deze rode kool ovenschotel maak je op basis van gehakt, rode kool met appel en aardappelpuree. Heerlijk met het laagjes paneermeel en de gesmolten kaas.

Benodigdheden
  • Aardappelstamper
  • Ovenschaal
Ingrediënten
  • 600 gram voorgekookte stamppot aardappelen
  • 200 gram rundergehakt
  • 450 gram rode kool met appel (diepvries)
  • 10 gram roomboter
  • 50 tot 100 ml melk
  • 1 tl mosterd
  • 1 el paneermeel
  • 2 kleine appels (of één grote appel)
  • 1 ui
  • 1 tl tijm
  • Zout&Peper
  • Bakboter (om in te vetten)
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal in.
  • Kook de aardappelen gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Bereid ook de rode kool volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snipper de ui.
  • Doe het gehakt in een koekenpan en voeg de ui toe. Rul het gehakt in circa 5 minuten op middelhoog vuur en voeg dan de tijm toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Schil in de tussentijd de appel, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes.
  • Verdeel het gehakt over de bodem van de ovenschaal gevolgd door de rode kool en verdeel hierover de stukjes appel.
  • Giet de aardappelen af en voeg de melk, de mosterd en de roomboter toe. Stamp het fijn tot een puree met behulp van een aardappelstamper. Start met 50 ml melk. Mocht de puree te dik zijn, dan kun je wat meer melk toevoegen. Breng op smaak met zout en peper en verdeel het over de rode kool.
  • Strooi op de aardappelen de paneermeel en garneer met de geraspte kaas.
  • Plaats de rode kool ovenschotel voor 25 tot 30 minuten in het midden van de oven totdat de kaas mooi goudbruin kleurt.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer ovenschotels!