Marokkaans stoofpotje met couscous
Hoofdgerecht – ? 20 min + 1 uur stoven – ? 4 personen
Een heerlijke Marokkaans stoofpotje met couscous. Voor dit recept heb je iets meer tijd nodig, maar dat komt het gerecht alleen maar ten goede! Door dit gerecht een uur te laten stoven, trekken alle smaken er goed in! Voor dit recept heb ik gebruik gemaakt van kipdijfilet, dat heerlijk zacht van structuur is. Door de toevoeging van de zoete aardappel, tomaat en wortel in combinatie met abrikozen en rozijnen, krijg je een heerlijk zoet gerecht. Super lekker in combinatie met couscous.
Benodigdheden
- Hakmolentje
Ingrediënten
- 300 gram couscous
- 400 gram kipdijfilet
- 2 winterpenen
- 2 tomaten
- 1 middelgrootte zoete aardappel
- 1 ui
- 2 cm gember
- 1 knoflookteentje
- 2 el ras-el-hanout
- 1 tl chilipoeder
- 80 gram gewelde abrikozen
- 30 gram rozijnen
- 500 ml kokend water
- 1 groentebouillonblokje
- Maizena (optioneel)
- Zout&Peper
- Olijfolie
Bereidingswijze
- Schil de winterpenen, snijd de in de lengte doormidden en snijd vervolgens in halve maantjes. Verwijder de harde kern uit de tomaten en snijd vervolgens in blokjes. Schil de gember, snipper de ui en pel het knoflookteentje. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes ter grootte van een dobbelsteen.
- Doe de gember samen met de ui en het knoflookteentje in een hakmolentje en maal helemaal fijn.
- Snijd de kipdijfilet in blokjes.
- Verwarm een scheutje olijfolie in een wok en bak hierin de kip goudbruin en gaar in circa 5 minuten. Voeg dan het ui-mengsel toe, samen met de ras-el-hanout en de chilipoeder. Bak 2 minuten mee. Doe dan de groenten en de zoete aardappel erbij en bak 1 minuut mee.
- Meng in de tussentijd de groentebouillon met het kokende water.
- Doe de abrikozen en de rozijnen erbij en voeg dan de groentebouillon toe. Doe de deksel op de pan en laat het geheel nu 30 minuten zachtjes pruttelen. Haal dan de deksel van de pan en laat het geheel nu nog 30 minuutjes zachtjes pruttelen. Als de saus dan nog iets te dun is, kun je een maizenapapje maken van 1 eetlepel maizena met 1 eetlepel water. Voeg dit toe en meng dit er goed doorheen. Mocht het dan nog te dun zijn, dan kan je eventueel nog een maizenapapje maken.
- Kook in de laatste 10 minuten wat water. Doe de couscous in een diep bord en schenk daarop het kokende water zodat het net onder staat. Zet een bord op het diepe bord en laat dit even 10 minuten staan.
- Roer na 10 minuten de couscous los en verdeel over vier borden. Schep hierop het Marokkaanse stoofpotje.
- Geniet van je Marokkaans stoofpotje met couscous.
Kijk hier voor meer hoofdgerechten!