Wokgerecht met sticky vegaballetjes

Wokgerecht met sticky vegaballetjes
Hoofdgerecht – ? 25 min – ? 2 personen

Ik probeer meerdere keren per week vegetarisch te eten. Deze keer koos ik voor een wokgerecht met sticky vegaballetjes. Laatst maakte ik al een keer de sticky chicken en daarop wilde ik nu een vegetarische variant maken. Binnen 25 minuten staat dit gerecht op tafel, dus dat is ook perfect voor een doordeweekse avond. Om het nog een beetje gemakkelijker te maken, heb ik gekozen voor een zak Oosterse wokgroenten. Wil je liever geen gesneden groenten gebruiken? Pak dan groenten die jij lekker vindt en verwerk die in dit heerlijke wokgerecht met sticky vegaballetjes.

Ingrediënten
  • 150 gram rijst
  • 200 gram vegetarische balletjes
  • 400 gram Oosterse wokgroenten
  • 2 el ketjap
  • 1 tl sesamzaadjes
  • Olijfolie
Sticky saus
  • 1 cm gember
  • 40 ml sojasaus
  • 2 tl bruine suiker
  • 2 tl ketchup
  • 1 el rijstazijn
  • 1 el maizena
  • 2 tl honing
  • 1 el ketjap
  • 1 knoflookteentje
  • 2 el chilisaus
  • 2 tl sesamzaadjes
Bereidingswijze
  • Kook de rijst gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Verwarm tegelijkertijd de vegaballetjes in een scheutje olijfolie in een pan volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Schil voor de sticky saus de gember en snijd fijn. Pel het knoflookteentje en pers deze. Meng alle ingrediënten voor de stickysaus met elkaar.
  • Verwarm een scheutje olijfolie in een wok en bak hierin de groenten in circa 5 minuten.
  • Doe in de tussentijd de ingrediënten voor de sticky saus in een pan. Breng aan de kook op laag vuur. Zodra de saus een beetje gaat indikken na een paar minuten, voeg je de vegaballetjes toe. Meng goed door elkaar zodat alle balletjes omringt zijn met een laagje sticky saus.
  • Giet de rijst af en meng met de groenten. Voeg de ketjap toe en meng erdoorheen. Verdeel de rijst met de groenten over 2 borden en serveer hierop de sticky vegaballetjes. Garneer met de sesamzaadjes.
  • Geniet ervan!

Kijk hier voor meer hoofdgerechten!