Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana
Hoofdgerecht – ? 60 min – ? 2 personen

Melanzane alla parmigiana is een heerlijk Italiaans vegetarisch gerecht gemaakt van laagjes aubergine, kaas en tomatensaus. De aubergine grill je eerst, zodat het extra lekker van smaak wordt. Verder wordt er in deze melanzane alla parmigiana gebruik gemaakt van mozzarella en Parmezaanse kaas, oftewel lekker veel kaas! Om voldoende groenten binnen te krijgen per persoon, heb ik ervoor gekozen om 2 aubergines erin te verwerken.

Benodigdheden
  • Handrasp
  • Ovenschaal
Ingrediënten
  • 2 aubergines
  • 200 ml passata
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 bol mozzarella
  • 75 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 15 gram verse basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • Zout&Peper
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snijd de aubergines in plakken van circa 0,5 cm. Bestrooi beide kanten van de aubergine royaal met zout en leg ze een kwartiertje in een vergiet. Het zout zorgt ervoor dat het vocht zich onttrekt aan de aubergine. Door dit te doen wordt straks de ovenschotel niet te nat.
  • Snipper de ui en pers de knoflook. Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en voeg de ui en de knoflook toe. Voeg zowel de tomatenblokjes als de passata toe en breng op smaak met wat zout en peper. Laat dit 15 minuutjes zachtjes pruttelen.
  • Spoel na 15 minuten de aubergines af onder het water en dep droog. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan of grillpan en bak de aubergines goudbruin in 2 minuten aan beide kanten.
  • Snijd intussen de mozzarella alvast in plakken.
  • Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en schep hierin een laagje tomatensaus. Leg hierop een laagje aubergine de helft van de plakjes mozzarella en een beetje Parmezaanse kaas. Herhaal deze stap nog een keer. Doe dan tot slot de overige tomatensaus erop. Garneer met de overgebleven Parmezaanse kaas.
  • Zet de melanzane alla parmigiana in het midden van de oven en bak de ovenschotel in 30 minuten goudbruin.

Neem ook eens een kijkje bij deze ovenschotels.