Broodje brie uit de oven

Broodje brie uit de oven
Lunch – ? 15 min – ? 2 personen

Brie met honing en walnoten is een klassieke combinatie. Soms maak ik recepten met dingen die ik nog in huis had liggen, voor dit receptje is dat ook het geval. Ik had nog brie en pecannoten in huis liggen, dus de klassieke combinatie wordt iets veranderd, naar een broodje brie uit de oven met honing en pecannoten. Daarnaast had ik ook nog wat druiven over, dus ook die gaan op het broodje. Al met al, een hele lekkere combinatie die smaakt naar meer!

Ingrediënten
  • 2 afbakbroodjes (ik koos voor ciabattina’s)
  • Circa 8 plakjes brie
  • 1 handje pecannoten
  • 2 el honing
  • 10 (rode) druiven
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor volgens de aanwijzingen op de verpakking van de afbakbroodjes. Bak de broodjes 2 minuten korter af dan staat aangegeven en haal ze dan uit de oven. Laat de oven wel aan staan.
  • Snijd de broodjes open en beleg één kant met de helft van de brie, doe dit ook voor het tweede broodje.
  • Schuif de broodjes terug in de oven, zorg ervoor dat je de bakplaat hoog in de oven zet. Bak de broodjes nu nog 2 minuten (ook de 2 helften die niet zijn belegd, leg deze met de harde kant naar boven).
  • Snijd intussen de druiven doormidden en hak de pecannoten grof.
  • Haal na 2 minuten de broodjes uit de oven en verdeel pecannoten en de druiven erover en garneer met de honing.
  • Geniet van je broodje brie uit de oven, maar dat komt vast goed!

Neem ook eens een kijkje bij de andere lunchgerechten!