mei 21, 2020
Meloen salade met parmaham
Hoofdgerecht – ? 25 min – ? 2 personen
Op warme dagen kan het erg lekker zijn om een frisse salade te maken. Veel salades zijn op basis van sla, maar deze salade maak je met meloen. Meloen met parmaham is natuurlijk een gouden combinatie. Bij dit recept wordt hier burrata aan toegevoegd, samen met stokbroodjes met pesto. Super lekker! Bovendien is deze meloen salade met parmaham zo gemaakt, wat ook prettig is als je geen zin hebt om in een warme keuken te moeten staan. Ook erg lekker om te serveren tijdens een uitgebreide lunch.
Ingrediënten
- 1 burrata
- 90 gram parmaham
- 1/2 kleine watermeloen
- 1/2 galia meloen
- 1 baguette
- 1 portie pesto
- Balsamico crème (optioneel)
Bereidingswijze
- Snijd beide halve meloenen in 5 parten. Leg deze op een groot bord neer en houd een gaatje over in het midden.
- Laat de buratta uitlekken en leg deze in het midden van de meloenparten.
- Vouw de parmaham een beetje en leg deze in de gaten tussen de meloenen tegen de buratta aan.
- Snijd de baguette in plakjes en smeer hierop de groene pesto. Leg de stokbroodjes vervolgens aan de rand van het bord tussen de meloenen in.
- Garneer de meloen salade met parmaham eventueel met wat balsamico crème als je dit lekker vindt.
- Ziet het er niet uit als een plaatje!