Nasi met bloemkoolrijst

Nasi met bloemkoolrijst
Hoofdgerecht – ? 25 min oventijd – ? 2 personen

Soms heb ik een dagje dat ik graag koolhydraatarm eet. Dit doe ik door rijst, pasta of aardappelen te vervangen door iets anders. Zoals je al kunt zien aan de naam, is dit een recept voor nasi met bloemkoolrijst. In dit recept wordt normale rijst vervangen door bloemkoolrijst. Bloemkoolrijst is erg lekker en een bijkomend voordeel is, dat je extra veel groenten binnenkrijgt. Bovendien voeg je aan deze nasi met bloemkoolrijst ook nog taugé, paprika en spitskool toe! Met dit gerecht krijg je tussen de 400 en 450 gram groenten binnen, wat meer dan voldoende is voor één dag. Deze nasi goreng maak je met kip, maar je kunt de nasi ook vegetarisch maken door de kipfilet weg te laten! Serveer de nasi met bloemkoolrijst met een gebakken eitje en kroepoek. Als je het lekker vindt kun je ook nog satésaus toevoegen!

Ingrediënten
  • 400 gram bloemkoolrijst
  • 1 grote kipfilet
  • 200 gram spitskool
  • 125 gram taugé
  • 1 gele paprika
  • 2 eieren
  • 3 el ketjap manis
  • 2 druppels sambal
  • Verse gember (2 cm)
  • 1/2 rode peper
  • 1 knoflookteentje
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • Zout&Peper
  • Olijfolie
  • Kroepoek
  • Satésaus (optioneel)
Bereidingswijze
  • We beginnen met het marineren van de kipfilet. Snijd hiervoor de kipfilet in stukken en doe ze in een bakje of mengkom. Snijd de peper en de gember in kleine stukjes en voeg toe aan de kipfilet. Ontvel het knoflookteentje en pers deze uit boven de kipfilet. Voeg 2 el ketjap toe samen met de sambal en schep even goed om. Laat de kipfilet 10 minuten marineren.
  • Snijd intussen de paprika in stukjes.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een wok en bak de kipfilet in 5 tot 7 minuten gaar op middelhoog vuur. Voeg de paprika, de spitskool, het komijnpoeder en de kurkuma en bak 5 minuten mee.
  • Verwarm intussen ook een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de eitjes in circa 5 minuten op middelmatig vuur.
  • Voeg na 5 minuten de taugé toe aan de wok en bak 1 minuut mee. Tot slot mag de bloemkoolrijst erbij, deze hoef je ook maar 1 minuut mee te bakken. Breng vervolgens de nasi op smaak met nog 1 el ketjap en eventueel wat zout en peper. Schep even goed om.
  • Serveer de nasi met bloemkoolrijst in een diep bord samen met het gebakken spiegeleitje en de kroepoek. Voeg eventueel ook nog satésaus toe als je dat lekker vindt!

Kijk hier voor meer gezonde hoofdgerechten.