Noodlebowl met tofu
Hoofdgerecht – ⏱ 30 min – ? 2 personen
Deze noodlebowl met tofu is een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht met verschillende groenten en smaak! De tofu marineer je zelf door het te mengen met komijnzaad, kurkuma, knoflookpoeder, sojasaus en sambal. Hierdoor is het een kruidige en lichtpittige tofu die je krokant bakt in een pan. Je serveert de tofu met rijstnoodles, broccoli, peen julienne en tomaatjes. Om het gerecht nog meer smaak te geven, maak je er een snelle pindasaus bij van pindakaas met melk en garneer je het gerecht met pinda’s. Heerlijk!
Ingrediënten
- 250 gram tofu
- 100 gram rijstnoedles
- 1 kleine broccoli
- 75 gram peen julienne
- 125 gram cherrytomaten
- 1 bosuitje
- 1 el pindakaas
- 3 scheuten melk
- Handje pinda’s
- 1 tl kurkuma
- 1 tl komijnzaad
- 2 el sojasaus
- 1 tl sambal
- 1 tl knoflookpoeder
- Olijfolie
Bereidingswijze
- Begin met het marineren van de tofu. Snijd hiervoor de tofu in blokjes van circa 1,5 cm en meng ze met de sojasaus, de sambal, de kurkuma, het komijnzaad en de knoflookpoeder. Zet even opzij.
- Snijd de roosjes van de broccoli en kook ze in circa 4 minuten beetgaar. Snijd in de tussentijd de cherrytomaatjes in vieren en de bosuitjes in ringetjes.
- Kook de rijstnoedles gaar volgens de aanwijzing op de verpakking en spoel daarna om met koud water.
- Bak de tofu in de tussentijd in een pan op middelhoog vuur in een scheut olijfolie in circa 6 tot 8 minuten goudbruin en gaar.
- Doe de rijst in een diep bord en schep hierbij de broccoli, de peen julienne, de tomaatjes en de tofu.
- Maak nu de pindasaus door de pindakaas met de melk in een steelpannetje op te warmen, totdat de pindakaas de structuur krijgt van een saus. Schep de pindasaus erbij in het bord en garneer de noodlebowl met tofu met wat pinda’s.
- Geniet ervan!
Kijk hier voor meer vegetarische hoofdgerechten!