Noodles met lichtpittige kip

Noodles met lichtpittige kip
Hoofdgerecht – ? 30 min – ? 4 personen

Dit gerecht voor noodles met lichtpittige kip is heel eenvoudig om te maken en super lekker! Ik heb gekozen voor lichtpittige kip. Maar mocht je nou echt een liefhebber zijn van pittig eten, dan kun je extra sambal toevoegen of eventueel een (half) rood pepertje. Door de toevoeging van pindakaas aan de saus, krijgt de saus een lichte satésmaak. Heerlijk met noodles, maar je kunt het ook serveren met rijst, mie, bami of nasi!

Ingrediënten
  • 250 gram woknoodles
  • 400 gram kippendijen/kipfilet
  • 250 gram taugé
  • 2 uien
  • 1 paprika
  • 9 el ketjap
  • 4 el donkerbruine basterdsuiker
  • 3 el witte wijnazijn
  • 2 el pindakaas
  • 2 tl sambal
  • 1/2 kippenbouillonblokje
  • 250 ml kokend water
  • Peper
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  • Snijd de kip en de paprika in blokjes en snipper de uien.
  • Verwarm een scheutje olijfolie in een wok of in een braadpan. Bak de kip op middelhoog vuur, totdat de kip gaar is (circa 5 minuten). Zodra de kip gaar is, mogen de uien en de paprikablokjes toe worden gevoegd. Bak het geheel gedurende 3 minuten.
  • Maak intussen de kippenbouillon klaar door het kokende water te mengen met het halve kippenbouillonblokje. Voeg dit samen met de witte wijnazijn toe aan de pan en zet het vuur wat lager zodat het geheel gaat pruttelen. Voeg nu de ketjap, de pindakaas, de sambal en de basterdsuiker toe en roer het geheel goed door. Laat het circa 15 minuten op laag vuur pruttelen.
  • Kook in de laatste 5 minuten de noodles volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Voeg in laatste minuut de taugé toe aan de saus en meng dit er goed door.
  • Verdeel de noodles met lichtpittige kip over vier borden en geniet ervan!

Kijk hier voor meer hoofdgerechten!