Paddenstoelen risotto
Hoofdgerecht – ? 35 min – ? 2 personen
Een risotto op zijn tijd is natuurlijk heel erg lekker. Vandaag een vegetarische risotto, namelijk een paddenstoelen risotto. Deze risotto maak je met twee soorten champignons: witte champignons en kastanjechampignons. Je kunt ervoor kiezen om iedere keer een soeplepel bouillon toe te voegen aan de risotto rijst, maar je kunt ook alle bouillon in één keer toevoegen en af en toe een keertje doorroeren. Dit vind ik persoonlijk de fijnste manier, omdat je er dan niet de hele tijd bij hoeft te blijven. Serveer de paddenstoelen risotto met wat geraspte Parmezaanse kaas en dan kan je gaan genieten! Als je graag kip eet, dan kun je dit ook prima toevoegen aan het gerecht.
Ingrediënten
- 200 gram risotto rijst
- 250 gram witte champignons
- 250 gram kastagne champignons
- 1 ui
- 600 ml kokend water
- 1 groentebouillonblokje
- 75 gram Parmezaanse kaas
- 1 el witte wijnazijn
- 1 el roomboter
Bereidingswijze
- Snipper de ui en was beide soorten champignons. Snijd de witte champignons in plakjes en snijd de champignons in grove stukken. Meng het kokende water met het bouillonblokje.
- Verwarm de roomboter in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui in circa 3 minuten. Voeg dan de champignons toe en bak deze 5 minuten mee. Doe dan de risotto rijst erbij en bak 1 minuut mee.
- Zet het vuur laag en voeg dan de bouillon en de witte wijnazijn toe. Laat het geheel 20 minuutjes zachtjes pruttelen. Schep tussendoor af en toe om, zodat de risotto rijst niet vastplakt aan de bodem van de pan.
- Voeg na 20 minuten en als de rijst gaar is, 50 gram van de Parmezaanse kaas toe. Meng dit er goed doorheen.
- Verdeel de paddenstoelen risotto over twee borden en garneer met de overgebleven Parmezaanse kaas.
Kijk hier voor meer vegetarische gerechten!