Pappardelle met stoofvlees
Hoofdgerecht – ? 30 min + 3-4 uur stoven – ? 4 personen
Als je van pasta houdt en van stoofvlees, dan is deze pappardelle met stoofvlees de perfecte combinatie voor jou. Pappardelle, is naar mijn idee, een pastasoort die iets minder gegeten wordt in Nederland. Deze pastasoort bestaat uit lange brede linten pasta van ongeveer 1 cm breed. Het stoofvlees dat je erbij serveert, laat je stoven in een tomatensaus. Hierdoor is het perfect om deze bij de pappardelle te serveren. Bovendien zorgen de tomaten er ook voor dat je meteen lekker groenten binnenkrijgt. Daarnaast wordt er ook nog winterpeen, bleekselderij en paprika toegevoegd aan de saus. Serveer met een beetje Parmezaanse kaas erbij.
Benodigdheden
- Stoofpan
Ingrediënten
- 500 gram verse pappardelle
- Circa 600 gram runderriblappen
- 800 gram tomatenblokjes
- 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 3 sjalotten
- 1 winterpeen
- 2 stengels bleekselderij
- 2 knoflookteentjes
- 1 paprika
- 150 ml kokend water
- 1 runderbouillonblokje
- 100 ml rode wijn
- 2 takjes tijm
- 2 takjes rozemarijn
- 3 blaadjes salie
- 2 laurierblaadjes
- 2 el bloem
- Olijfolie
- Bakboter
Bereidingswijze
- Haal de riblappen ongeveer 30 minuten voor gebruik uit de koelkast.
- Snipper de sjalotten en pel de knoflookteentjes. Schil de winterpeen en snijd in plakjes van circa 0,5 cm dik en snijd vervolgens de plakjes doormidden. Maak de bleekselderij schoon en snijd deze in halve maantjes. Snijd de paprika in blokjes en snijd de pancetta in wat kleinere stukjes of reepjes.
- Dep je riblappen een beetje droog met een keukenpapiertje en snijd in blokjes ter grootte van ongeveer een dobbelsteen. Meng het vlees met de bloem.
- Verwarm een stoofpan op laag vuur en verwarm hierin een goede scheut bakboter. Bak het vlees hierin rondom aan zodat het bruin kleurt en schep dan uit de pan.
- Doe nu de sjalotten in de pan samen met de pancetta en pers de knoflookteentjes ook uit boven de pan. Bak gedurende twee minuten. Voeg dan de paprika, de bleekselderij en de wortel toe en bak 2 minuten mee. Voeg dan het vlees toe en verkruimel het runderbouillonblokje boven de pan. Bluf af met de rode wijn en het kokende water. Doe tot slot de tomatenblokjes erbij samen met alle kruiden. Zet de stoofpan op het kleinste pitje op het allerlaagste vuur. Gebruik het liefst ook nog een gasverkleiner.
- Laat het geheel nu 2,5 tot 3 uur stoven, totdat het vlees lekker mals wordt. Haal het laatste half uurtje de deksel van de pan.
- Kook net voordat het vlees klaar is, de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Serveer de pappardelle met stoofvlees en een beetje geraspte Parmezaanse kaas.
Kijk hier voor meer stoofschotels!