Pasta alla Norma

Pasta alla Norma

Pasta alla Norma een heerlijke gerecht van pasta met aubergine en tomaat afkomstig uit Sicilië. Voor dit gerecht maak je zelf een tomatensaus op basis van knoflook en tomatenblokjes. Deze breng je op smaak met gedroogde oregano, verse basilicum en zout en peper. Laat de saus dan even zachtjes pruttelen, zodat alle smaken goed in de saus trekken. De aubergine bak je los in een pan. Je kunt ervoor kiezen om de aubergineplakjes eerst te mengen met zout en dit een half uurtje te laten staan, dit zorgt ervoor dat het vocht zich kan onttrekken. Spoel wel het zout even van de aubergine af en dep droog. Omdat deze stap 30 minuten duurt, heb ik in dit recept ervoor gekozen om dit over te slaan. Nog steeds smaakt de aubergine pasta dan heerlijk!

Pasta alla Norma bereiden

Start met het maken van de pastasaus. Fruit hiervoor de ui en voeg de tomatenblokjes, de kruiden en wat zout en peper toe. Meng alles goed door elkaar en zet het vuur lager. Laat de saus zachtjes pruttelen. Kook in de tussentijd de pasta en bak de aubergine in een pan. Meng de pasta en de aubergine met de pastasaus. Verdeel de pasta over de borden en garneer met de Parmezaanse kaas. Dan is het tijd om te genieten!

Pasta alla Norma

Pasta alla Norma

Een heerlijk pastagerecht afkomstig uit Sicilië. Gemaakt met een lekkere tomatensaus en gevuld met aubergine.
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 2 personen

Ingrediënten
  

  • 160 gram penne of een andere pastasoort
  • 1 aubergine
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 2 knoflookteentjes
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 5 gram verse basilicum
  • Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • zout&peper

Bereidingswijze

  • Start met het maken van de tomatensaus. Verwarm een scheutje olijfolie in een wok en pers de knoflookteentjes uit boven de pan. Bak 2 minuten aan. Voeg dan de tomatenblokjes toe samen met de gedroogde oregano. Scheur de basilicum grof boven de pan en voeg toe. Meng alles door elkaar en zet het vuur laag. Breng op smaak met zout en peper. Laat de pastasaus gedurende 25 minuten zachtjes pruttelen.
  • Kook in de tussentijd de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de uiteindes van de aubergine af en de aubergine vervolgens in plakjes. Snijd grote plakjes eventueel nog doormidden. Bak de aubergineplakjes aan beide kanten in circa 2 tot 3 minuten per kant goudbruin. Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de aubergine toe aan de pastasaus en verwarm nog even mee. Giet de pasta af en voeg toe.
  • Verdeel de pasta over de borden en garneer met de Parmezaanse kaas.
  • Geniet ervan!