Tomatensalade met burrata

Tomatensalade met burrata

Tomatensalade met burrata een gerecht waar je op verschillende momenten van kan genieten! Deze burrata salade maak je met maar liefst drie soorten tomaten: een vleestomaat, twee trostomaten en cherrytomaatjes. De tomaten smaken niet alleen lekker met de burrata, maar de basilicum en de geroosterde pijnboompitten maken het helemaal af. De dressing die je voor deze salade met tomaat gebruikt, is een combinatie van olijfolie en balsamico azijn. Super makkelijk dus!

Tomatensalade met burrata bereiden

Deze salade met tomaat is heel eenvoudig om te maken. Meng de tomatenblokjes en de cherrytomaatjes met fijngesneden rode ui, olijfolie, balsamico azijn en wat zout en peper. Leg de burrata in het midden van een bord of schaal en leg hieromheen de plakken vleestomaat. Verdeel hierover de tomaatjes en garneer met wat verse basilicum en de pijnboompitjes die je hebt geroosterd. Voeg nog wat extra zout en peper toe en jouw heerlijke bijgerecht is klaar.

Andere salade recepten

Heb je na het zien van deze salade zin gekregen in nog meer salades? Neem dan eens een kijkje bij onderstaande recepten:

Tomatensalade met burrata

Tomatensalade met burrata

Tomatensalade met burrata, verse basilicum en geroosterde pijnboompitjes. Lekker om te serveren als bijgerecht.
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Bijgerecht
Personen 4 personen

Ingredi├źnten
  

  • 1 vleestomaat
  • 125 gram cherrytomaatjes
  • 2 trostomaten
  • 15 gram pijnboompitjes
  • rode ui klein
  • 1 el olijfolie
  • 2 tl balsamico azijn
  • verse basilicum
  • zout&peper

Bereidingswijze

  • Snijd de vleestomaat in plakjes, verwijder wel de harde kern. Snijd de trostomaten in stukjes en de cherrytomaatjes doormidden. Doe de stukjes tomaat samen met de cherrytomaatjes in een bakje. Snijd de rode ui in dunne ringetjes en voeg toe aan de tomaatjes. Meng de tomaatjes met de olijfolie en balsamico azijn en breng op smaak met zout en peper.
  • Leg de bol burrata in het midden van een bord of schaal en leg hieromheen de plakken vleestomaat. Verdeel hierover de stukjes tomaat en garneer met wat verse basilicum naar smaak.
  • Rooster de pijnboompitjes in een paar minuten op laag vuur goudbruin en strooi ze over de salade.
  • Breng de tomatensalade nog een beetje extra op smaak met wat zout en peper. Serveer eventueel met wat geroosterd brood of stokbrood.
  • Geniet ervan!