Pasta met avocadopesto en spinazie

Pasta met avocadopesto en spinazie
Hoofdgerecht – ⏱️20 min – 🍴2 personen

Deze pasta met avocadopesto en spinazie is een lekker en snel recept. Ideaal voor een doordeweekse avond. Pasta pesto is natuurlijk echt een klassiek gerecht. Door de avocadopesto te maken steek je dit gerecht net in een ander jasje. Deze pasta is verder goed gevuld met spinazie, om voldoende groenten binnen te krijgen. De pijnboompitten zorgen voor een extra bite. Ben je liefhebber van garnalen? Deze kun je deze op het eind ook eenvoudig roerbakken en toevoegen aan de pasta.

Benodigdheden
  • Hakmolentje
Ingrediënten
  • 160 gram spaghetti
  • 400 gram spinazie
  • Handje pijnboompitten
  • Parmezaanse kaas (om te garneren)
  • Olijfolie

Voor de avocadopesto

  • 1 avocado
  • 2 knoflookteentjes
  • 15 gram basilicum
  • 10 gram pijnboompitten
  • 1 el citroensap
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 1 el olijfolie/avocado-olie
  • 1 el water
  • Zout&Peper
Bereidingswijze
  • Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Maak intussen de avocadopesto door alle ingrediënten hiervoor in een hakmolentje te doen en te mixen totdat er een mooie dikke avocadopesto ontstaat. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Zet een wok op middelhoog vuur en voeg een scheutje olijfolie toe. Voeg de spinazie toe aan de pan en laat het geheel slinken. Blijf goed omscheppen.
  • Giet in de tussentijd de spaghetti af en voeg dit toe aan de spinazie. Doe hierbij de avocadopesto en breng op smaak met zout en peper. Verwarm het geheel nog 3 minuten.
  • Bak in de tussentijd in een paar minuten de pijnboompitten op laag vuur in een pannetje zonder olie goudbruin.
  • Verdeel de spaghetti met avocadopesto en spinazie over twee borden en garneer met de pijnboompitten en eventueel wat extra Parmezaanse kaas naar smaak.
  • Geniet van je pasta met avocadopesto en spinazie!

Kijk hier voor nog meer vegetarische hoofdgerechten!