Speculoos pannenkoekjes met bastogne

Speculoos pannenkoekjes met bastogne
Ontbijt – ?15 min – ⏱️1 persoon

Deze speculoos pannenkoekjes met bastognekruimels zijn echt een feestje in de ochtend! Deze luchtige pannenkoekjes zijn gevuld met speculoos en bastogne en ook nog eens daarmee gegarneerd. Ook lekker om te combineren met een gebakken appeltje.

Ingrediënten
  • 30 gram bloem
  • 1 ei
  • 80 gram kwark
  • 30 gram speculoos
  • 1 bastognekoek
  • 1 tl bakpoeder
  • Bakboter
Bereidingswijze
  • Verkruimel de bastognekoek. Verwarm 15 gram van de speculoos in een schaaltje (bijvoorbeeld in de magnetron). Voeg het ei en de kwark toe en meng alles goed door elkaar met behulp van een garde of vork.
  • Voeg dan het bloem toe samen met het bakpoeder en de helft van de bastognekruimels. Meng dit er ook voorzichtig doorheen.
  • Verwarm een pan op laag vuur en verwarm hierin een klein scheutje bakboter. Ik gebruik zelf altijd een kwastje om de bakboter goed uit te smeren. Zo gebruik je wat minder boter.
  • Als de pan goed warm is, voeg je een grote eetlepel per pannenkoek toe aan de pan. Doe zoveel pannenkoekjes in de pan als past. Bak ze in circa 2 minuten per kant goudbruin en gaar. De eerste pannenkoekjes duren vaak iets langer dan de tweede ronde. Je kunt de pannenkoekjes omdraaien, zodra de bovenkant een beetje begint op te drogen en kleine belletjes ontstaan. Leg de pannenkoeken op een stapel op je bord.
  • Smelt de overige speculoos en garneer hiermee je pannenkoekjes en voeg ook de andere helft van de bastognekruimels toe.
  • Geniet van je speculoos pannenkoekjes met bastogne!

Kijk hier voor meer ontbijt recepten!