Pasta pesto met parmaham

Pasta pesto met parmaham
Hoofdgerecht – ? 20 min – ? 2 personen

Jammie! Pasta pesto met parmaham is zo lekker! Voor dit pasta pesto recept hebt je slechts 6 ingrediënten nodig (excl. zout&peper en olijfolie), wat het een super simpel gerecht maakt om te maken! Ideaal dus voor een doordeweekse dag! De pasta die ik voor dit recept gebruik is fusilli, omdat de saus hier lekker tussen gaat zitten.

Ingrediënten
  • 150 gram (volkoren) fusilli
  • 2 el (zelfgemaakte) pesto
  • 20 ml kookroom
  • 250 gram kastanje champignons
  • 90 gram parmaham
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • Zout&Peper
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  • Breng een pan met water aan de kook en kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Was de champignons en snijd ze in plakjes.
  • Zet een wok of grote hapjespan op middelhoog vuur en verwarm hierin een klein scheutje olijfolie. Scheur de parmaham in grove stukken en bak de ham 4 tot 5 minuten. Haal de parmaham vervolgens uit de pan en laat het uitlekken op een keukenpapiertje. Meng intussen alvast de pesto met de kookroom.
  • Bak vervolgens in diezelfde pan de champignons in circa 5 minuten. Voeg de parmaham ook toe. Giet de pasta af zodra deze gaar is en voeg de pasta bij de champignons. Zet het vuur wat lager. Voeg nu ook de pesto met de kookroom toe en verwarm het geheel voor 3 minuten. Breng op smaak met wat zout en peper.
  • Schep de pasta in diepe borden en garneer met de Parmezaanse kaas. Maak je pasta pesto met parmaham eventueel nog af met wat verse basilicumblaadjes als je die hebt!

Wil je een kijkje nemen bij andere hoofdgerechten? Kijk dan hier!