Pastasalade met kip

Pastasalade met kip

Deze pastasalade met kip is heel eenvoudig om te maken en super lekker! Het is de bedoeling dat je de pasta koud eet, maar de kip erdoorheen kan wel warm zijn. De pasta meng je met een zelfgemaakt simpel honing-mosterd sausje, die je maakt op basis van mayonaise (light), kwark, mosterd en honing. Dit geeft het gerecht een heerlijke romig smaak. De combinatie van de pasta met de zongedroogde tomaatjes en de kip gebakken in honing, is echt super lekker!

Pastasalade met kip bereiden

Kook eerst de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de pasta vervolgens helemaal afkoelen. In de tussentijd dat de pasta aan het afkoelen is, kun je het sausje maken. Meng hiervoor de mayonaise met de kwark, de honing en de mosterd. Breng op smaak met wat zout en peper. Verdeel de sla over de borden en leg hierop stukjes komkommer en de zongedroogde tomaatjes. Meng de pasta met de saus en schep deze ook in de borden. Schaaf wat van de Parmezaanse kaas en garneer hiermee je salade. Bak tot slot de kip in een pan met wat olijfolie en voeg op het eind wat honing toe. Bak nog heel kort en verdeel dan de kip over de borden. Geniet ervan!

Pastasalade met kip

Pastasalade met kip

Een heerlijke pastasalade gevuld met kip, Parmezaanse kaas en zongedroogde tomaatjes. Geserveerd met een honing-mosterd sausje.
Bereidingstijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 2 personen

Ingrediënten
  

Voor de salade

  • 85 gram veldsla
  • 200 gram kipfiletblokjes
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 10 zongedroogde tomaatjes
  • 1/2 komkommer
  • 2 tl honing
  • olijfolie

Voor de honing-mosterd saus

  • 1 el mayonaise (light)
  • 1 el kwark
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl honing
  • zout&peper

Bereidingswijze

  • Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
  • Meng alle ingrediënten voor de honing-mosterd saus in een kommetje en breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de komkommer en de zongedroogde tomaatjes in stukjes. Verdeel de veldsla over de borden en leg hierop de komkommer en de zongedroogde tomaatjes.
  • Meng de pasta met de saus en verdeel deze ook over de sla. Schaaf wat van de Parmezaanse kaas af en garneer hiermee je sla.
  • Verwarm wat olijfolie in een pan en bak hierin de kip goudbruin en gaar in circa 5 tot 7 minuten. Breng op smaak met wat zout en peper. Voeg de laatste halve minuut de honing toe en meng goed door elkaar.
  • Verdeel tot slot de kip over de salade.
  • Geniet ervan!