Pita vegetarische shoarma
Hoofdgerecht -⏱️20 min -?2 personen
Deze pita vegetarische shoarma is super makkelijk om te maken en staat ook nog eens zo op tafel. Wat mij betreft ideaal om een keer te maken op een doordeweekse avond. Een veel gestelde vraag bij pitabroodje is, hoe snijd ik een pitabroodje? Omdat dit bij mij ook vaak fout gaat, heb ik er een ideale oplossing voor. Deze keer vullen we het pitabroodje niet met shoarma, maar leggen we alle ingrediënten gewoon bovenop het broodje. Zo hebben we het probleem van een kapot pitabroodje niet meer!
Deze vegetarische shoarma pita is ook iets gezonder, omdat je er zelf een knoflooksaus bij maakt op basis van Griekse stijl yoghurt. Daarnaast gaat er ook nog groenten op het broodje, namelijk ijsbergsla, komkommer en cherrytomaatjes. Zo heb je een heerlijk en snel broodje shoarma met sla, komkommer, tomaat en zelfgemaakte knoflooksaus! Als je het lekker vindt, kun je er nog wat geraspte kaas overheen strooien.
Ingrediënten
- 4 grote pitabroodjes
- 175 gram vegetarische shoarma
- 100 gram ijsbergsla
- 1/2 komkommer
- 100 gram cherrytomaatjes
- 150 gram Griekse stijl yoghurt
- 1 knoflookteentje
- 1/2 tl gedroogde dille
- Geraspte kaas (optioneel)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 240°C en bereid de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Doe de Griekse stijl yoghurt in een bakje en pers het knoflookteentje erboven uit. Voeg de gedroogde dille toe en meng alles door elkaar. Zet tot gebruik even in de koelkast.
- Snijd de komkommer in de lengte in vieren en snijd vervolgens in stukjes. Snijd ook de tomaatjes in vieren.
- Bereid de vegetarische shoarma volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Haal de broodjes uit de oven en smeer er een laagje knoflooksaus op. Leg hierop de sla gevolgd door de komkommer, de tomaatjes en de shoarma. Doe nog een beetje knoflooksaus erop en eventueel wat geraspte kaas.
- Geniet van je pita vegetarische shoarma!
Kijk hier voor meer vegetarische gerechten!