Pittig gehakt ovenschotel

Pittig gehakt ovenschotel

Deze pittig gehakt ovenschotel is rijkelijk gevuld! Zo gaan er naast gehakt ook nog krieltjes en verschillende groenten in deze ovenschotel. Het gehakt wordt lekker pittig door de chilipoeder en de sambal. Wil je het liever iets minder pittig maken? Voeg dan 1 theelepel sambal minder toe. Over deze aardappelschotel met gehakt verdeel je nog wat geraspte kaas en dan mag de ovenschotel met pittig gehakt eventjes de oven in. Zo kan de kaas smelten en mooi goudbruin kleuren. Als je het lekker vindt, kun je als je de ovenschotel over de borden hebt verdeeld, er ook wat sriracha saus overheen verdelen.

Pittig gehakt ovenschotel bereiden

Voor dit gerecht start je met het snijden van de wortel, de paprika en de courgette. De winterpeen mag in kleine blokjes worden gesneden en de paprika en de courgette in iets grotere blokjes. In een pan rul je het gehakt waaraan je de ui en de groenten toevoegt. In de tussentijd bak je de krieltjes goudbruin in een andere pan. Doe het paprikapoeder, de chilipoeder en de sambal bij het gehakt en bak 1 minuut mee. Voeg de krieltjes toe aan het gehakt en meng alles goed door elkaar. Verdeel het over een ovenschaal en strooi de geraspte kaas eroverheen. Bak de ovenschotel in het midden van de oven totdat de kaas mooi goudbruin kleurt.

Pittig gehakt ovenschotel

Pittig gehakt ovenschotel

Een heerlijke ovenschotel op basis van pittig gehakt, krieltjes en verschillende groenten. Extra lekker door de gesmolten kaas.
Bereidingstijd 25 minuten
Oventijd 15 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 2 personen

Ingrediënten
  

  • 450 gram krieltjes voorgegaard
  • 200 gram runderhakt
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 1 winterpeen
  • 1 ui
  • 50 gram geraspte kaas
  • 2 tl sambal
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • zout&peper
  • bakboter

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal lichtjes in
  • Schil de winterpeen en snijd in kleine blokjes. Snijd ook de paprika en de courgette in blokjes.
  • Verwarm een pan op het vuur en rul hierin het gehakt in circa 5 minuten. Voeg dan de ui toe samen met de groenten en bak 5 minuten mee.
  • Verwarm in de tussentijd dat je het gehakt aan het bakken bent, nog een koekenpan en voeg een scheut bakboter toe. Bak hierin de krieltjes in circa 10 minuten goudbruin.
  • Voeg het paprikapoeder, de chilipoeder en de sambal toe aan het gehakt en bak 1 minuut mee. Doe dan de krieltjes erbij en meng alles goed door elkaar.
  • Verdeel het geheel over de ovenschaal en garneer met de geraspte kaas.
  • Bak het geheel in 15 tot 20 minuten af in de oven totdat de kaas mooi goudbruin kleurt en gesmolten is.
  • Geniet ervan!