Ravioli ovenschotel met mozzarella

Ravioli ovenschotel met mozzarella

Deze heerlijke ravioli ovenschotel met mozzarella is een vegetarische ovenschotel gevuld met verse ravioli, champignons, cherrytomaatjes, paprika en pesto. Bovenop voeg je nog mozzarella toe, om het gerecht extra smaak te geven! Als je het lekker vindt, kun je er ook een ravioli ovenschotel met gehakt van maken. Bak dan eerst het gehakt en voeg dan de ui en de knoflook etcetera toe. Ik heb gekozen voor verse vegetarische ravioli omdat ik dit zelf het lekkerste vind, maar je kan hier zelf een keuze in maken! Zelf ben ik voor de ravioli ai funghi variant gegaan.

Ravioli ovenschotel met mozzarella bereiden

Start met het snipperen van het ui en het snijden van de groenten. Fruit de ui en de knoflook aan en voeg de champignons en de paprika toe samen met de kruiden. Doe dan de cherrytomaatjes, de tomatenblokjes en de passata erbij en breng op smaak met zout en peper. Laat het geheel zachtjes pruttelen. Voeg de ravioli toe zodra deze gaar is en meng erdoorheen. Verdeel de ravioli met de saus over de ovenschotel en garneer met de mozzarella en pesto. Even de oven in en je heerlijke ravioli recept is klaar om gegeten te worden!

Ravioli ovenschotel met mozzarella

Ravioli ovenschotel met mozzarella

Een heerlijke ovenschotel van verse ravioli met pesto en mozzarella. Goed gevuld met verschillende groenten.
Bereidingstijd 20 minuten
Oventijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 4 personen

Benodigdheden

  • Ovenschaal

Ingrediënten
  

  • 500 gram verse ravioli
  • 500 ml passata
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 250 gram cherrytomaten
  • 250 gram champignons
  • 1 paprika
  • 1 bol mozzarella
  • 1 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 2 el groene pesto
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl chilipoeder
  • 1 tl Oregano
  • t tl tijm
  • olijfolie
  • zout&peper

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal lichtjes in.
  • Snipper de ui, verwijder de schil van de knoflook en was de cherrytomaten, de champignons en de paprika. Snijd de cherrytomaten doormidden en de champignons in vieren (verwijder eerst wel het steeltje). Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in blokjes. Snijd ook de mozzarella in stukjes.
  • Kook de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm een scheut olijfolie in een pan en voeg hieraan de ui toe en pers de knoflookteentjes uit boven de pan. Bak 2 minuten aan. Voeg dan de champignons en de paprika toe samen met het paprikapoeder, de oregano, de tijm n en het chilipoeder en bak 1 minuutje mee. Voeg dan de cherrytomaten toe samen met de tomatenblokjes en de passata. Breng op smaak met zout en peper en laat het geheel 10 minuutjes zachtjes pruttelen.
  • Giet de ravioli af en voeg toe aan de saus. Meng er goed doorheen.
  • Verdeel de ravioli met de saus over de ovenschaal en garneer met de mozzarella en de pesto.
  • Plaats de ravioli ovenschotel gedurende 20 minuten in het midden van de oven zodat de mozzarella kan smelten en mooi goudbruin kleurt.
  • Geniet ervan!