Plaattaart met pompoen en rode biet

Plaattaart met pompoen en rode biet
Hoofdgerecht – ? 40 min – ? 2-3 personen

Deze heerlijke plaattaart met pompoen en rode biet is heel eenvoudig te maken en is super lekker! Er gaat maar liefst een hele pompoen in, want deze gebruik je zowel als “saus” voor op de bodem, als ook om de plaattaart met te beleggen. De combinatie van pompoen met de rode biet, de geitenkaas en de rode ui is echt perfect! Ik heb voor deze plaattaart een rol bladerdeeg gebruik die je eenvoudig uitrolt tot een plaattaart.

Ingrediënten
  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 pompoen
  • 2 gekookte rode bieten
  • 75 geitenkaas (met honing)
  • 1 rode ui
  • 1 groentebouillonblokjes
  • Olijfolie
  • Zout&Peper
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200
  • Schil de pompoen. Snijd de helft van de pompoen in hele dunne plakjes van ongeveer een halve cm dik. Snijd deze vervolgens doormidden. De andere helft van de pompoen kun je in blokjes snijden ter grootte van ongeveer 2 cm.
  • Meng de pompoen plakjes met een scheutje olijfolie en zout en peper en leg deze op bakpapiertje op een bakplaat. Bak de pompoen 10 minuutjes af in het midden van de oven.
  • Kook intussen de pompoen 10 minuutjes op laag vuur in een pan met 1 liter water en het bouillonblokje.
  • Snijd intussen de rode bieten in plakjes van circa 0,5 cm dik en snijd ook de ui in ringen.
  • Haal na 10 minuten de pompoen uit de oven.
  • Rol het verse bladerdeeg uit op een bakplaat en vouw de zijkanten van het bladerdeeg een klein stukje naar binnen (ongeveer 1 cm). Prik met een vork een aantal gaatjes in de bodem van het bladerdeeg en bak het bladerdeeg 5 minuten in het midden van de oven.
  • Giet intussen de pompoenblokjes af, houdt een beetje groentebouillon achter in de pan. Pureer dit fijn met behulp van een staafmixer.
  • Haal het bladerdeeg uit de oven en verdeel de pompoenpuree over de bodem van de plaattaart. Leg om en om de rode biet en de pompoenplakjes dakpansgewijs op de pompoenpuree en verdeel hierover de rode ui. Bak de plaattaart 5 minuten af in het midden van de oven.
  • Haal de taart weer uit de oven en brokkel er nu de geitenkaas overheen. Zet nog één keer terug in het midden van de oven, nu voor 10 minuten.
  • Snijd de plaattaart met pompoen en rode biet in stukken en geniet ervan!

Kijk hier voor meer hartige gerechten!