april 7, 2020
Quesadillas met pulled chicken
Hoofdgerecht -⏱️45 min -?2 personen
Quesadillas met pulled chicken in bbq saus met gesmolten cheddar. Klinkt dat niet als muziek in de oren? Heerlijk als hoofdgerecht, maar je kunt er ook lekker mee lunchen. De bbq saus maken we natuurlijk ook zelf, want ik kwam erachter dat het eigenlijk niet zo heel moeilijk is om het te maken. Snel aan de slag, want deze quesadillas met pulled chicken maken jouw dag!
Ingrediënten
- 4 wraps
- 1 kipfilet
- 1 zakje gesneden spitskool (200 gram)
- 3 plakjes cheddar kaas
- 1 kippenbouillonblokje
- 50 ml water
- 4 el ketchup
- 1 el donkerbruine basterdsuiker
- 1 el worcestersaus
- 1/2 el mosterd
- 1 el witte wijnazijn
- 1/2 ui
- 1 tl paprikapoeder
- Zout&peper
- Olijfolie
Bereidingswijze
- Breng een pan met water aan de kook (circa 1,5 liter) en verkruimel hierboven het bouillonblokje. Kook de kipfilet in circa 20 minuten gaar.
- Begin intussen met het maken van de bbq saus. Snipper de ui en doe dit samen met het water, de witte wijnazijn, de mosterd, de bruine suiker en de ketchup in een steelpannetje. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Laat het geheel op laag vuur koken gedurende 20 minuten. Roer regelmatig even door.
- Zodra de kipfilet gaar is ga je met twee vorken er pulled chicken van maken. Dit doe je eigenlijk heel gemakkelijk door de kipfilet uit elkaar te trekken, zodat er kleine draadjes ontstaan.
- Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de spitskool voor circa 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de pulled chicken en de bbq saus hieraan toe en verwarm het geheel 2 minuten.
- Leg een wrap op een bord en verdeel de helft van het pulled chicken mengsel hierover. Verscheur 1,5 plakje cheddar kaas en verdeel dit over de pulled chicken. Leg een andere wrap erbovenop en bak de quesadillas aan beide kanten goudbruin. Dit duurt ongeveer 2-3 minuten per kant. Haal de quesadilla uit de pan en herhaal dit nogmaals met de andere 2 wraps.
- Smakelijk eten!
Kijk hier voor meer hoofdgerechten!