Frittata met zoete aardappel
Hoofdgerecht -⏱️40 min -?2 personen
Frittata hoor je officieel te maken met normale aardappelen, maar ik heb gekozen voor een frittata met zoete aardappel. Daarnaast heb ik deze variant niet gemaakt in de pan maar in de oven. Ik heb er lekker veel groenten aan toegevoegd en wat kaas, wat ik persoonlijk een heerlijke toevoeging vindt. Want gesmolten kaas is en blijft gewoon super lekker!
Ingrediënten
- 400 gram zoete aardappel frietjes
- 1 ui
- 250 gram cherry tomaten
- 200 gram spinazie
- 4 eieren
- 100 ml melk
- 75 gram geraspte kaas
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl komijnzaad
- Zout&peper
- Olijfolie
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C en vet een ovenschaal lichtjes in.
- Kook de zoete aardappel frietjes 10 minuten en giet daarna af.
- Snipper intussen de ui en snijd de cherrytomaten doormidden. Verwarm een scheutje olijfolie in een wok op hoog vuur en voeg de ui toe. Doe de spinazie in gedeeltes erbij en laat de spinazie slinken. Zodra de spinazie is geslonken, laat je het uitlekken. Doe de spinazie en ui terug in dezelfde wok en voeg de cherrytomaten toe. Bak het geheel gedurende 3 minuten op laag vuur.
- Klop intussen de eieren met de melk en voeg zout en peper naar smaak toe. Voeg 25 gram van de geraspte kaas toe.
- Zet het vuur onder de wok uit en voeg de zoete aardappel. Schep goed door elkaar.
- Verdeel het zoete aardappelmengsel met spinazie over de ovenschaal. Giet hierover het eimengsel en garneer met de overgebleven kaas.
- Zet de ovenschaal voor 20 tot 25 minuten in de oven. De frittata met zoete aardappel is klaar zodra de eieren gaar zijn.
- Geniet ervan!
Kijk hier voor meer ovenschotels!