Tortellini ovenschotel met pesto

Tortellini ovenschotel met pesto

Een heerlijke tortellini ovenschotel met pesto en mozzarella. Voor dit tortellini recept in tomatensaus, maak je de tomatensaus zelf. Dit doe je op basis van cherrytomaatjes, tomatenblokjes en passata. De saus breng je op smaak met verschillende kruiden: paprikapoeder, chilipoeder, oregano en tijm. Ook de pesto die je op het eind toevoegt, zorgt voor extra smaak. In de tomatensaus gaan naast cherrytomaatjes ook nog paprika en champignons voor extra groenten. Met de mozzarella maak je de tortellini ovenschotel helemaal af!

Tortellini ovenschotel met pesto bereiden

Start met het snipperen van het ui en het snijden van de groenten. Fruit de ui en de knoflook aan en voeg de champignons en de paprika toe samen met de kruiden. Doe dan de cherrytomaatjes, de tomatenblokjes en de passata erbij en breng op smaak met zout en peper. Laat het geheel zachtjes pruttelen. Voeg de tortellini toe zodra deze gaar is en meng erdoorheen. Verdeel de tortellini met de saus over de ovenschotel en garneer met de mozzarella en de pesto. Even de oven in en je heerlijke tortellini recept is klaar om gegeten te worden!

Andere pasta ovenschotels

Op zoek naar nog meer heerlijke ovenschotels met pasta? Neem dan eens een kijkje bij onderstaande recepten:

Tortellini ovenschotel met pesto

Tortellini ovenschotel met pesto

Tortellini ovenschotel met mozzarella en pesto. Dit smaakt fantastisch in combinatie met de heerlijke tomatensaus en groenten.
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 4 personen

Benodigdheden

  • Ovenschaal

Ingrediënten
  

  • 500 gram verse tortellini ricotta en spinazie
  • 500 ml passata
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 250 gram cherrytomaten
  • 250 gram champignons
  • 1 paprika
  • 1 bol mozzarella
  • 1 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 2 el groene pesto
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl chilipoeder
  • 1 tl Oregano
  • t tl tijm
  • olijfolie
  • zout&peper

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal lichtjes in.
  • Snipper de ui, verwijder de schil van de knoflook en was de cherrytomaten, de champignons en de paprika. Snijd de cherrytomaten doormidden en de champignons in vieren (verwijder eerst wel het steeltje). Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in blokjes. Snijd ook de mozzarella in stukjes.
  • Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm een scheut olijfolie in een pan en voeg hieraan de ui toe en pers de knoflookteentjes uit boven de pan. Bak 2 minuten aan. Voeg dan de champignons en de paprika toe samen met het paprikapoeder, de oregano, de tijm n en het chilipoeder en bak 1 minuutje mee. Voeg dan de cherrytomaten toe samen met de tomatenblokjes en de passata. Breng op smaak met zout en peper en laat het geheel 10 minuutjes zachtjes pruttelen.
  • Giet de tortellini af en voeg toe aan de saus. Meng er goed doorheen.
  • Verdeel de tortellini met de saus over de ovenschaal en garneer met de mozzarella en de pesto.
  • Plaats de tortellini ovenschotel gedurende 20 minuten in het midden van de oven zodat de mozzarella kan smelten en mooi goudbruin kleurt.
  • Geniet ervan!