Risotto met tomaat

Risotto met tomaat
Hoofdgerecht – ? 45 min – ? 2-3 personen

Wil je een keer een ander soort risotto? Dan is deze risotto met tomaat de perfecte oplossing! Deze risotto wordt rood van kleur door het gebruik van de tomaten, de tomatenpuree en de rode paprika. Bovendien is deze risotto met tomaat ook nog eens vegetarisch! Deze overheerlijk risotto wordt bovendien extra romig door de crème fraîche.

Ingrediënten
  • 200 gr risottorijst
  • 1 ui
  • 1 knoflookteen
  • 6 tomaten
  • 1 paprika
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 el roomboter
  • 750 ml water
  • 1,5 groente bouillonblokje
  • 2 el crème fraîche
  • Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
  • Voor dit gerecht is het handig om vooraf al wat werk te doen. Snipper de ui en ontvel de tomaten. De tomaten kunnen vervolgens in stukjes worden gesneden. Snijd vervolgens ook de paprika in stukjes.
  • Kook 750 ml water in een steelpannetje en voeg hieraan de bouillonblokjes toe.
  • Zet intussen een diepe pan op het vuur (bijvoorbeeld een wokpan) en verwarm hierin de roomboter. Fruit de ui hierin aan voor 3 minuten en pers tegelijkertijd de knoflook uit. Voeg de risottorijst toe en bak nogmaals 1 minuut.
  • Voeg nu de tomatenpuree, de tomatenblokjes en de paprikablokjes toe.
  • Schenk er een grote soeplepel bouillon bij en voeg de volgende soeplepel pas weer toe als de eerste volledig is opgenomen door de rijst. Herhaal dit proces totdat alle bouillon is opgenomen door de rijst. Dit kan ongeveer 25 minuten duren.
  • Om de risotto extra romig te maken, kan nu de crème fraîche toe worden gevoegd. Roer deze door de risotto heen. Voeg naar smaak ook de Parmezaanse kaas toe en eventueel wat peper.
  • Schep de risotto op een bord en garneer met wat extra Parmezaanse kaas.

Tip: wil je een iets gezondere variant maken? Laat dan de crème fraîche weg en voeg niet teveel Parmezaanse kaas toe. Er zit sowieso al meer dan genoeg smaak aan deze overheerlijke risotto.