Romige courgette-spinazie ovenschotel

Romige courgette-spinazie ovenschotel
Hoofdgerecht -⏱️45 min -🍴 2 personen

Deze romige courgette-spinazie ovenschotel vult goed zonder dat er pasta of aardappel in zit. In deze ovenschotel gaat één courgette en daarnaast ook nog 200 gram spinazie. De ovenschotel is romig door een mengsel van kookroom en hüttenkäse. Ik heb gekozen om de ovenschotel niet alleen op basis van kookroom te maken, om het iets gezonder te houden. Om die reden heb ik half kookroom en half hüttenkäse toegevoegd aan de saus.

Benodigdheden
  • Ovenschaal
Ingrediënten
  • 1 courgette
  • 200 gram spinazie
  • 100 gram kookroom
  • 100 gram hüttenkäse
  • 75 gram geraspte kaas
  • 1 ui
  • 1 knoflookteentje
  • 500 ml kokend water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 10 gram roomboter
  • 30 gram bloem
  • Olijfolie
  • Peper&Zout
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Snipper de ui, pel de knoflook en snijd de courgette in plakjes van 0,5 cm dik. Meng de courgette met 1 el olijfolie en zout en peper.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel daarover de plakjes courgette. Bak de courgette 10 minuten in het midden van de oven.
  • Smelt de roomboter in een pan en fruit hierin de ui. Pers ook meteen het knoflookteentje uit boven de pan. Voeg de bloem toe aan de pan en meng goed door de ui en de roomboter. Gaar dit even 2 minuten, blijf door elkaar roeren.
  • Meng intussen het bouillonblokje met het kokende water. Voeg de helft van de bouillon toe aan de bloem en blijf door elkaar roeren totdat het goed is gemengd. Voeg dan de overige bouillon toe en roer het weer net zolang totdat het goed is gemengd. Breng het geheel aan de kook en laat het 2 minuten zachtjes doorkoken.
  • Scheur nu de spinazie grof boven de pan en laat het slinken in de saus. Voeg nu de kookroom en de hüttenkäse toe samen met 25 gram geraspte kaas. Meng alles goed door elkaar.
  • Schenk 1/3 deel van de saus in de ovenschaal en beleg met de helft van de courgette. Schenk hierop weer 1/3 van de saus gevolgd door de rest van de courgetteplakjes. Voeg tot slot het laatste gedeelte van de saus toe en bestrooi met de overige geraspte kaas.
  • Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak de vegetarische lasagne van courgette in 20 tot 25 minuten goudbruin.
  • Geniet van de romige courgette-spinazie ovenschotel!

Kijk hier voor meer ovenschotels.