Romige tagliatelle met varkenshaaspuntjes
Hoofdgerecht – ? 30 min – ? 3 personen
Met pasta kun je eindeloos variëren. Deze keer heb ik gekozen voor een romige tagliatelle met varkenshaaspuntjes. Dit gerecht is verder gevuld met aubergine, zongedroogde tomaatjes en Parmezaanse kaas. Dit gerecht wordt zo romig door het gebruik van de kookroom. Verdeel het gerecht over de borden en serveer nog met wat extra Parmezaanse kaas. In dit gerecht blijven de varkenshaaspuntjes lekker mals, precies zoals je ze hebben wilt!
Ingrediënten
- 1 varkenshaas (circa 250 gram)
- 250 gram (verse) tagliatelle
- 50 gram zongedroogde tomaatjes
- 1 aubergine
- 100 ml kookroom
- 60 gram Parmezaanse kaas
- 1 grote ui
- 2 el bloem
- 1 tl tijm
- 1 el balsamicoazijn
- Olijfolie
- Zout&Peper
Bereidingswijze
- Was de aubergine en snijd in stukken van circa 2 cm. Meng de auberginestukjes met de bloem. Zet een koekenpan of wok op het middelhoog vuur en verwarm een scheut olijfolie. Bak de aubergine goudbruin en gaar in circa 8 tot 10 minuten en breng op smaak met wat zout en peper.
- Snijd in de tussentijd de varkenshaas in stukjes, net iets groter dan een dobbelsteen. Breng op smaak met wat zout en peper.
- Snipper de ui en pel de knoflookteentjes.
- Kook de tagliatelle in de tussentijd volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm een scheut olijfolie in een pan op middelmatig vuur en fruit hierin de ui en pers ook direct de knoflookteentjes erbovenuit. Voeg na 3 minuten bakken de varkenshaas toe en bak dit 4 minuten mee, zodat de varkenshaas rondom goudbruin kleurt. Doe dan de zongedroogde tomaatjes erbij en bak 1 minuut mee.
- Blus het geheel af met de balsamico azijn en de kookroom en breng op smaak met de tijm en wat zout en peper. Kook het geheel nu 4 minuten met de deksel op de pan.
- Giet de pasta af en voeg deze toe aan de varkenshaaspuntjes met de saus. Schep hier vervolgens de auberginestukjes doorheen en voeg de helft van de Parmezaanse kaas toe.
- Verdeel de romige tagliatelle met varkenshaaspuntjes over de borden en garneer met de rest van de Parmezaanse kaas.
- Geniet ervan!
Kijk hier voor meer hoofdgerechten!