Smeuïge tosti Hawaï

Smeuïge tosti Hawaï
Lunch – ? 15 min – ? 2 personen

Oké ik weet het, niet iedereen is groot fan van warme ananas. Ik ben alleen wel een echte liefhebber, zo ook van de pizza Hawaï. Net zoals een pizza Hawaï, is ook deze smeuïge tosti Hawaï een van mijn favorieten. Ik bak eigenlijk altijd al mijn tosti’s in een pan, maar deze tosti maak je klaar in de oven. Voordat je deze smeuïge tosti Hawaï in de oven plaatst rooster je de boterhammen kort in een pan. Dit zorgt ervoor dat de tosti lekker krokant wordt. De oven gebruik je, om de kaas goed te smelten. Lekker met een beetje ketchup erbij!

Ingrediënten
  • 4 witte boterhammen (ik gebruikte casino brood)
  • 4 plakken kaas
  • 2 plakken ham
  • 2 ananasschijven (je kunt hiervoor een blikje gebruiken)
  • Smeerboter
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Verwarm een koekenpan of grillpan op laag vuur en bak hierin de boterhammen krokant. Dit duurt circa 2 minuten per kant. Haal dan de boterhammen uit de pan.
  • Besmeer voor de eerste tosti een boterham een beetje met boter en leg hierop een plak kaas en een plak ham. Dek af met een boterham. Leg bovenop deze boterham een schijf ananas (laat even goed uitlekken) en dek af met weer een plak kaas. Herhaal deze stappen ook voor de tweede tosti.
  • Bak de tosti’s in het midden van de oven voor circa 5 tot 10 minuten. De tosti’s zijn goed zodra de kaas is gesmolten!

Kijk hier voor meer lunch gerechten!