Salade met carpaccio en kaassalade
Hoofdgerecht -⏱️15 min – 2 personen
Salade met carpaccio en kaassalade. Heerlijk als een licht hoofdgerecht of om te eten als lunch. Deze salade is gevuld met carpaccio, oude kaassalade, geroosterde pijnboompitjes, zongedroogde tomaatjes en croutons. Met slechts een paar ingrediënten maak je zo een heerlijk gerecht!
Ingrediënten
- 100 gram veldsla
- 120 gram carpaccio
- 75 gram oude kaassalade
- 1 handje pijnboompitten
- 4 grote zongedroogde tomaatjes
- 1 handje croutons
- 1 handje geraspte oude kaas
Bereidingswijze
- Rooster de pijnboompitjes in een pan (zonder olie of boter) op laag vuur. In een paar minuten kleuren ze mooi goudbruin en kan het vuur uit worden gezet.
- Snijd in de tussentijd de zon gedroogde tomaatjes in kleinere stukjes.
- Verdeel de veldsla over twee borden en verdeel daarover de zongedroogde tomaatjes, de croutons en de pijnboompitten.
- Leg de carpaccio op je salade en schep de oude kaassalade op de sla met bijvoorbeeld een theelepel. Garneer tot slot met de geraspte oude kaas.
- Geniet van je salade met carpaccio en kaassalade.
Kijk hier voor meer salades!