Salade met noodles en varkenshaas
Hoofdgerecht -⏱️20 min -?2 personen
Deze salade met noodles en varkenshaas is geschikt voor 2 personen en staat binnen 20 minuten op tafel. Voor dit gerecht gebruik je noodles die direct te bakken zijn. De varkenshaas snijd je in plakjes en marineer je in een marinade met onder andere sojasaus, chilisaus en ketjap. Super lekker op de warme salade.
Ingrediënten
- 1 varkenshaas (circa 200 gram)
- 300 gram udon noodles (direct te wokken)
- 2 kleine romaine slakroppen
- 1 rode ui
- 1/2 rode peper
- 3 el ketjap
- 1 el sojasaus
- 1 el chilisaus
- 2 cm gember
- 100 ml heet water
- 1 el garam masala
- 2 el olijfolie
- 1/2 limoen
- Zout&Peper
Bereidingswijze
- Snijd de varkenshaas in dobbelsteentjes van circa 2 cm dik.
- Schil de gember en pers uit. Meng de gember met de ketjap, de chilisaus, de sojasaus, de garam masala en de olijfolie in een mengkom. Voeg hieraan de varkenshaasplakjes toe en meng even goed door elkaar. Laat de marinade een kwartiertje intrekken.
- Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snipper de rode ui en snijd de sla grof.
- Verhit een scheutje olijfolie in een wok en voeg hieraan de rode ui toe samen met de rode peper. Fruit in 3 minuten aan. Voeg dan de sla toe en bak circa 2 tot 3 minuten mee totdat het een beetje gaat slinken. Breng op smaak met wat zout en peper. Schep de noodles door de sla en bak 3 minuten mee.
- Bak in de tussentijd in een andere pan de varkenshaas gaar in circa 3 tot 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg dan het hete water toe samen met het limoensap. Zet het vuur laag en laat even twee minuutjes zachtjes pruttelen, zodat de saus indikt.
- Verdeel de sla met de noodles over twee borden en schep hierop de varkenshaas met de saus.
- Geniet van je salade met noodles en varkenshaas!
Kijk hier voor meer hoofdgerechten!