Shepperd’s pie
Hoofdgerecht – ⏱ 25 min + 25 min oven – ? 2-3 personen
Een shepperd’s pie, of ook wel cottage pie genoemd, is een gehakt ovenschotel afgedekt met aardappelpuree. Deze shepperd’s pie bevat heel veel groeten die verwerkt zijn in het gehaktmengsel. Hierdoor wordt het ook een kleurig geheel. In het gehaktmengsel zitten namelijk wortels, mais en doperwten verwerkt. Het gehaktmengsel breng je op smaak met kruiden, worcestersaus en tomatenpuree. De aardappelpuree waarmee je het gehakt afdekt, is lekker romig doordat er roomboter en melk in is verwerkt. Strooi nog wat kaas bovenop je shepperd’s pie en je hebt een heerlijke ovenschotel!
Benodigdheden
- Ovenschaal
Ingrediënten
- 600 aardappelen (iets kruimig)
- 200 gram rundergehakt
- 50 ml melk
- 30 gram roomboter
- 2 winterpenen
- 1 ui
- 70 gram tomatenpuree
- 75 gram geraspte kaas
- 1 klein blikje mais
- 1 klein blikje doperwten
- 2 el worcestersaus
- 125 ml kokend water
- 1/2 runderbouillonblokje
- 1 tl oregano
- 1 tl tijm
- Zout&Peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden en vet de ovenschaal in met een beetje boter.
- Schil de aardappel en snijd in grove stukken. Kook de aardappel in 10 tot 15 minuten gaar.
- Snijd in de tussentijd de wortels in kleine stukjes en snipper de ui.
- Doe het gehakt samen met de wortel in een pan en bak het geheel totdat het gehakt rul is. Voeg dan de ui voor 2 minuten toe.
- Voeg dan de kruiden, worcestersaus en de tomatenpuree toe en meng alles goed door elkaar. Doe dan de doperwten en het mais erbij samen met het kokende water en het halve runderbouillonblokje. Laat het geheel op laag vuur zachtjes pruttelen.
- Giet de aardappels af en doe de roomboter samen met de melk en de nootmuskaat erbij. Breng op smaak met zout en peper. Stamp de aardappels fijn tot een aardappelpuree.
- Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal en verdeel hierover de aardappelpuree. Strijk even netjes glad. Strooi de kaas over de aardappelpuree en ze de ovenschotel in het midden van de oven. Bak de shepperd’s pie in 25 tot 30 minuten goudbruin.
- Geniet ervan!
Kijk hier voor meer ovenschotel gerechten.