Spaanse paella met kip

Spaanse paella met kip

Ben je ook zo’n fan van de Spaanse keuken? Dan is deze Spaanse paella met kip iets voor jou. Vaak wordt een paella gevuld met zeevruchten, maar omdat ik hier geen fan van ben, heb ik gekozen voor een combinatie van kip en chorizo. Verder zit er veel groenten verwerkt in deze paella: tomaten, paprika en doperwtjes. Deze Spaanse paella met kip kan je maken met echte paella rijst, maar je kunt ook prima risotto rijst gebruiken. Als je gebruik maakt van risotto rijst, dan zal de kooktijd iets langer zijn. Daarnaast heb ik in dit recept niet gekozen voor Saffraandraadjes, omdat deze best wel kostbaar zijn. In plaats daarvan heb ik gekozen voor kurkuma, wat een ook een lekkere vervanger is!

Spaanse paella met kip bereiden

Voor deze Spaanse paella bak je eerst de stukjes chorizo aan in een pam. Na circa 3 minuten zijn ze lichtkrokant en laat de chorizo veel vet los. Schep de chorizo uit de pan en laat even uitlekken. Laat wat vet achter in de pan, want hierin kun je de stukjes kip bakken. Voeg dan de paprika toe samen met ui en de kruiden. Bak het geheel nog even goed. Dan mag de rijst worden toegevoegd samen met de tomatenblokjes. Blus af met de bouillon en laat de paella rijst nu in circa 15 tot 20 minuten zachtjes koken, totdat de paella rijst zacht is. Na 10 minuten koken, mogen de doperwten worden toegevoegd. Schep de paella in borden en garneer met de citroenpartjes.

Spaanse paella met kip

Spaanse paella met kip

Ben je ook zo’n fan van de Spaanse keuken? Dan is deze Spaanse paella met kip en gebakken chorizo iets voor jou. 
Bereidingstijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram risotto rijst / paella rijst
  • 1 kipfilet
  • 100 gram chorizo
  • 1 paprika
  • 150 gram doperwten
  • 1 blikje tomaten 400 gram
  • 1 grote ui
  • 500 ml kokend water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 citroen
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl knoflookpoeder
  • Zout&Peper
  • Olijfolie

Bereidingswijze

  • Snijd de chorizo in stukjes en bak deze in een wok op middelhoog vuur in circa 3 minuten een beetje krokant. Laat vervolgens uitlekken op een keukenpapiertje.
  • Snijd intussen de kipfilet in blokjes. Verwijder een het vet uit de wok wat achterblijft na het bakken van de chorizo, maar laat een klein beetje zitten. Voeg de kipfilet toe aan de pan en bak deze in circa 6 minuten goudbruin en gaar.
  • Snipper de ui en snijd de paprika in stukken. Laat de tomaten in een zeef uitlekken en prik ze een beetje door met een houten lepel. Het is geen probleem dat er wat vocht ontglipt, want dit zorgt ervoor dat de paella straks niet te nat is.
  • Voeg de ui en de paprika toe aan de kip, samen met de knoflookpoeder, de paprikapoeder en de kurkuma. Roerbak dit 4 minuten mee.
  • Nu mag de rijst erbij, samen met de tomaten. Bak dit 1 minuut mee. Meng intussen het bouillonblokje met het kokende water en voeg dit toe aan de pan. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken en schep regelmatig om.
  • Na 10 minuten mogen de doperwten en de gebakken chorizo erbij en schep ze er goed doorheen. Breng op smaak met wat zout en peper. Doe de deksel op de pan en laat het geheel nogmaals 15 tot 20 minuten zachtjes koken. Blijf regelmatig omscheppen.
  • Snijd de citroen intussen in partjes.
  • Schep de Spaanse paella met kip in een bord en serveer met de citroenpartjes erop.