Spaghetti cacio e pepe

Spaghetti cacio e pepe

Spaghetti cacio e pepe is een Romeins pastagerecht op basis van spaghetti, Pecorino Romano en zwarte peper. Dit gerecht maak je met slechts 4 ingrediënten. In dit gerecht van spaghetti met Pecorino Romano gaat geen vlees of groenten, maar het is wel lekker om er groenten bij te serveren. Zelf koos ik voor geroosterde courgette uit de oven, maar je kan zelf kiezen wat je lekker vindt. Het gerecht is wel redelijk machtig, doordat er relatief veel Pecorino Romano in het gerecht gaat.

Spaghetti cacio e pepe bereiden

Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zorg ervoor dat je een beetje zout toevoegt aan het kookwater. Meng twee derde van de geraspte Pecorino Romano met 3 eetlepels van het kookvocht van de spaghetti. Verwarm de olijfolie in een steelpannetje en voeg hieraan de Pecorino Romano crème toe. Roer gedurende twee minuten goed door. Giet de spaghetti af en voeg toe aan de crème. Meng alles goed door elkaar, zodat alle spaghetti is bedekt met een laagje van de crème. Garneer het gerecht met de rest van de Parmezaanse kaas en de versgemalen zwarte peper.

spaghetti cacio e pepe

Spaghetti cacio e pepe

Een super simpel spaghetti recept met slechts een paar ingrediënten!
Bereidingstijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Personen 2 personen

Ingrediënten
  

  • 180 gram spaghetti
  • 90 gram Pecorino Romano
  • 1 el olijfolie
  • zwarte peper

Bereidingswijze

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zorg ervoor dat je de spaghetti kookt in wat water met zout erin (niet teveel).
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Meng 60 gram van de Pecorino Romano met 3 el kookvocht van de spaghetti en breng op smaak met wat zwarte peper. Verwarm de olijfolie in een steelpannetje en voeg hieraan de crème van Pecorino Romano toe. Roer gedurende 2 minuten goed door op laag vuur.
  • Giet de spaghetti af en voeg toe aan de de Pecorino Romano crème. Meng alles goed door elkaar, zodat alle spaghetti goed is bedekt met de crème.
  • Verdeel de spaghetti over de borden en garneer met wat extra versgemalen zwarte peper naar smaak en de rest van de Parmezaanse kaas.